用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 去信特首及立法會--有關12-17歲未符合回港要求的兒童 ...
樓主: Jack1020
go

[英國] 去信特首及立法會--有關12-17歲未符合回港要求的兒童   [複製鏈接]

manman333 發表於 21-10-9 14:37
我那間酒店不錯呀,第一間派了去藝展,在香洲市區,房間大,有三百幾呎,沒地毯,可開少少窗,可美團外賣 ...

俾我就去曼哈顿!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 21-10-9 15:08
俾我就去曼哈顿!

曼哈頓太大,又不可和朋友合住,太大有啲驚

manman333 發表於 21-10-9 15:33
曼哈頓太大,又不可和朋友合住,太大有啲驚

每個地方規定不同,有些地方不能兩個人同房,除非夫婦及隨行兒童。

你哋咁後生,有冇兒童隨行,身體健康,實唔批你家居隔離,社區批准你要花很多人力物力,酒店又冇咗生意。
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 21-10-9 15:50
每個地方規定不同,有些地方不能兩個人同房,除非夫婦及隨行兒童。

你哋咁後生,有冇兒童隨行,身體健康 ...

批左喎,申請第一日就批,我現在回家居隔第四日了

回覆樓主:

非常好,真係各处乡村各处例!

你指是+7的家居?还是14天的家居隔离?

ANChan59 發表於 21-10-9 15:57
非常好,真係各处乡村各处例!

你指是+7的家居?还是14天的家居隔离?

集中隔14, 跟住+7 家居,共花21天㗎

manman333 發表於 21-10-10 17:46
集中隔14, 跟住+7 家居,共花21天㗎

我经历过,好清楚。

我五月已经上国内,就快回香港了!

請問大家有冇收到什麼新消息?

回覆 Jack1020 的帖子

政府都話香港小朋友只需打一針, 真係唔明入境的小朋友點解一針唔俾入境。希望有轉機啦, 我已經買了機票(可rebook) +訂了酒店(可取消)。

LiHing 發表於 21-10-16 13:46
請問大家有冇收到什麼新消息?

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211026/mobile/bkn-20211026191826695-1026_00822_001.html

將由本周五(29日)起,調整2項有關抵港人士接種新冠疫苗的規定,並涵蓋已接種1劑由內地及德國合研的復必泰疫苗之12至17歲來港人士,以及已接種1劑認可新冠疫苗但因健康原因未能接種第2劑的香港居民。

打一針可以回港

canterlau    發表於 21-10-26 21:48

6x6=36 發表於 21-10-26 20:14

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211026/mobile/bkn-20 ...
但衰在都重係要隔離 21日呢

過客 發表於 21-10-26 22:34
但衰在都重係要隔離 21日呢

都係,仲要無酒店

很難找酒店
‹ 上一主題|下一主題