用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Lovespace
go

[英國] Lovespace   [複製鏈接]

唔知大家有冇用過這間公司,話說按排了18/9星期六送回10箱物品回宿舍,早一天收到lovespace 既email話會經Parcel Forcel派送,話到時會收到msg講大概幾點到,我女一早落機就睇msg話9-10 am 會送到樓下,咁等到9:45 am 仲未見,咪根據parcel force 比既link (live map), 睇吓架車去到邊,點知見佢越行越遠,根本就唔係去我女宿舍方向,最嬲係10:50am收到電郵話10:43am到過,但冇人,所以走了,話已放底一張卡教你下一步點樣做,我女在樓下企咗個幾鐘,鬼影都唔見一隻,何來有張卡呀,佢居然話冇人收貨,最慘係星期六打去Lovespace又冇人聽,只好send email等佢地星期一返工睇吓點處理,由於揀星期六送貨,仲要比多£70附加費,堅嬲,佢地都唔係第一次係咁,term end 叫佢地送紙箱又係話黎到冇人,走咗,要再安排送第二次,下次一定唔會再用依間公司
   7    0    0    0

回覆 andreach 的帖子

叫佢至少退番£70附加費俾你。佢根本無係星期六嚟!

我用 dhl 係英國寄件都係好麻煩,又係嚟左又走左,但我係屋企,怕左佢叫佢轉送去locker, 佢竟然自己揀左送去個 service point, 但無通知我乜地址,問 CS 2日都未查出,最後我自已行去附近 service points 逐間試!好彩我行路周圍去揾,俾我揾到,否則三日內退回 sender. 佢地 email 都唔覆!

你要作出投訴,叫佢地解釋,話企係度等左咁耐!

KIMLIFEINUK 發表於 21-9-19 00:37

叫佢至少退番£70附加費俾你。佢根本無係星期六嚟!
最慘依家在宿舍乜都冇,冇被又冇枕頭,星期一又唔知再安排到星期幾先有貨,驚下次又被放飛機

咁慘!so sorry to hear. 叫學校幫手打電話去問,英國email 可以拖好耐,但如果打去問,有可能即時安排到,如果學校無人幫手打,叫小朋友自己試下打去問

0800 802 1018 or email [email protected]

Hope things got sorted soon

KIMLIFEINUK 發表於 21-9-19 01:09
[url=tel:0800 802 1018]0800 802 1018[/url] or email

Hope things got sorted soon
Thanks so much

回覆樓主:

呢間storage公司真係好唔掂架!! 之前有家長分享過,情況同你差不多,總之成日甩底……

佢哋話9-10am 送貨,會唔會9點前已經送咗?我之前用第二間公司,佢哋send msg話9-10 會送到,但跟住件貨話8點半已經送咗,但無人,求其賴低起附近就走左,我最後搵監護人幫我尋貨。

yuyueng 發表於 21-9-19 07:48
佢哋話9-10am 送貨,會唔會9點前已經送咗?我之前用第二間公司,佢哋send msg話9-10 會送到,但跟住件貨話8 ...
但佢自己話10:43到過但冇人,總之就麻鬼煩啦

呢間真係唔可以幫襯, 星期六附加費都£70,應該唔平。

andreach 發表於 21-9-19 00:46
最慘依家在宿舍乜都冇,冇被又冇枕頭,星期一又唔知再安排到星期幾先有貨,驚下次又被放飛機
...

如果佢已經用左parcel force, 咁應該係parcel force 問題,parcel force 真係好差,上年疫情寄野俾佢,又係話送左無人,根本疫情一直在宿舍
我仔都係用呢間,之前送箱來又係唔準時,好彩寄箱當天準時應約
我買定了一套一次性床單枕袋被鋪佢預備不時之需,好似美容院嗰D

yoyo123 發表於 21-9-19 11:45
如果佢已經用左parcel force, 咁應該係parcel force 問題,parcel force 真係好差,上年疫情寄野俾佢,又 ...

如果係parcel force, 你用個號碼直接同佢地聯絡可能仲快

回覆樓主:

哎地,下星期六到我囡!希望一切順利啦!

yoyo123 發表於 21-9-19 11:49
如果係parcel force, 你用個號碼直接同佢地聯絡可能仲快
因為佢根本無留卡,我女唯有自己上parcel force網站要求redelivery,最快要星期二比£5.5,但最弊在㩒掣果吓佢話有error,試咗兩次都係咁,叫直接聯絡佢地,真係暈低,我諗最快都要星期一直接打電話去,我怕下次又話冇人走鬼左,我有叫亞女send email去lovespace 投訴及叫佢回水

我女上星期日到埗,聽佢講都係加錢weekend 送,早上到宿舍時所有箱已到達。係其中一個紙箱爛左少少。

So far 佢呢兩年用都順利,可能因為宿舍reception 會代收?

andreach 發表於 21-9-19 12:46
因為佢根本無留卡,我女唯有自己上parcel force網站要求redelivery,最快要星期二比£5.5,但最弊在㩒掣果 ...

上次都係無留卡,直接打電話去安排,不過個電話記得肯好難,左㯲右㩒先见到

YuYuMother 發表於 21-9-19 13:03
我女上星期日到埗,聽佢講都係加錢weekend 送,早上到宿舍時所有箱已到達。係其中一個紙箱爛左少少。:think ...

頭先阿囡上網book,星期六加,£13.x,星期日冇得揀,星期一加£14.x。
佢星期六中午先到宿舍,揀咗星期一送。

etoile 發表於 21-9-19 13:59
頭先阿囡上網book,星期六加,£13.x,星期日冇得揀,星期一加£14.x。
佢星期六中午先到宿舍,揀咗星期一 ...

咦,咁可能佢揀星期六送,所以星期日一早到埗已見到d箱……

佢話weekend 加錢,星期日已有箱。可能我誤會左佢落單星期日送。

佢話等唔到星期一,如果唔係無床單被鋪瞓覺。

YuYuMother 發表於 21-9-19 14:02

咦,咁可能佢揀星期六送,所以星期日一早到埗已見到d箱 ...

我有張淘返嚟嘅旅行用床單,俾佢用住先。佢話宿舍有供應枕頭同被,如果到時冇,就用衫頂住兩日先!

yuyueng 發表於 21-9-19 07:48
佢哋話9-10am 送貨,會唔會9點前已經送咗?我之前用第二間公司,佢哋send msg話9-10 會送到,但跟住件貨話8 ...

最後尋得返嗎? 放在附近什麼地方了?
‹ 上一主題|下一主題