用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Lovespace
樓主: andreach
go

[英國] Lovespace   [複製鏈接]

okmk 發表於 21-9-19 16:22
最後尋得返嗎? 放在附近什麼地方了?
最後係搵返,原本係應該送去學校宿舍,但佢哋送左去學校另一邊求其放底就走左,當時學校跟本無人,監護人迷幫我左問又問,最後佢幫我去學校果邊車返去宿舍。

yuyueng 發表於 21-9-19 20:58
最後係搵返,原本係應該送去學校宿舍,但佢哋送左去學校另一邊求其放底就走左,當時學校跟本無人,監護人迷 ...

搵返就好啦 , 成件行李冇了真係徬徨 。

katrinafu 發表於 21-9-19 21:10
搵返就好啦 , 成件行李冇了真係徬徨 。
係呀,好彩最後搵番,一個大喼加一箱野,主要係床單綿被枕頭同冬天衫及幾件小型電器,有個當地人去追下係好好多。

yuyueng 發表於 21-9-19 21:19
係呀,好彩最後搵番,一個大喼加一箱野,主要係床單綿被枕頭同冬天衫及幾件小型電器,有個當地人去追下係好 ...

失而復得的感覺真係好!

6月時我lovespace 甩我底三次唔去收件,當時我也是失望到心情跌谷底,果陣吖女又已經飛回港,我同佢講打定輸數那幾箱物資返唔到去她身邊!佢知道床鋪枕頭衣服都可以再買,但有些個人愛物係買唔返,好唔開心!第三次甩底後我才求助監護人幫手跟進,佢地都好好,急我所急!奈何parcel force跟本唔理Lovespace CS的叮囑,冇反應!

好彩上來EK呻一下得到熱心會員朋友回應,換了一家storage公司,成件事立即黑暗中返回陽光明媚的世界,新接收我三箱嘅公司真係好讚,運輸的司機也好貼心地抵達前致電,東西準時順利回到吖女手!以後都要提佢,收拾東西存倉的話,一定要預東西會唔見

回覆 okmk 的帖子

收到Lovespace 既電郵回覆,叫星期一打去聯絡佢地,安排再送貨及肯退回£70星期六送貨附加費用!

okmk 發表於 21-9-19 22:55
失而復得的感覺真係好!

6月時我lovespace 甩我底三次唔去收件,當時我也是失望到心情跌谷底 ...

請問另一間好嘅storage係乜嘢名?可以告訴我/pm我嗎?
因為我孩子上次用lovespace又係好差

andreach 發表於 21-9-20 07:06
回覆 okmk 的帖子

收到Lovespace 既電郵回覆,叫星期一打去聯絡佢地,安排再送貨及肯退回£70星期六送貨附 ...

我孩子嘅情況同你都幾似, 佢首先係約咗lovespace畀纸箱,約咗幾次都甩底,结果最後一晚我孩子要自己走去郵局買纸箱。到臨飛當日要收箱入倉時又係咁, 係門口等足佢幾小時到要上車去機場前最後一刻才到。
呢間嘢令人心理負擔好大, 下次一定唔會用

失而復得的感覺真係好!

6月時我lovespace 甩我底三次唔去收件,當時我也是失望到心情跌谷底 ...

我都記得你上次出個Post,我同阿仔講上次存倉果2件行李唔見左,跟住佢話有件冬天衫唔捨得,我都話好彩無D好有紀念價值既野起入面,衫最多買過,當然最後揾返真系當Bonus

失而復得的感覺真係好!

請問你方便 pm 我那家你覺得服務好的公司嗎?

longlokma 發表於 21-9-20 09:05
我孩子嘅情況同你都幾似, 佢首先係約咗lovespace畀纸箱,約咗幾次都甩底,结果最後一晚我孩子要自己走去郵 ...

will PM to you.  

失而復得的感覺真係好!

我也想要存倉公司聯絡資料,麻煩你pm給我。謝謝

longlokma 發表於 21-9-20 09:05
我孩子嘅情況同你都幾似, 佢首先係約咗lovespace畀纸箱,約咗幾次都甩底,结果最後一晚我孩子要自己走去郵 ...

我仔自己在Amazon 買Packing package, 有紙箱和封箱膠紙。跟住先叫Lovespace 來取箱。

llmom 發表於 21-9-20 12:58
我仔自己在Amazon 買Packing package, 有紙箱和封箱膠紙。跟住先叫Lovespace 來取箱。
...

佢第一次用storage, 和同學夾份租倉,諗住一間公司一次過攪哂,冇諗到服務可以咁差,買過教訓,下次會醒目了

okmk 發表於 21-9-20 11:00
will PM to you.
方便給我這公司資料嗎?我唔想下次血壓爆升

回覆樓主:

阿仔升大學,8/9 叫速遞去原本boarding school 取7箱物品, 點知收唔到件, 學校話6/9有另一間公司嚟攞走曬, 我一路追,學校仲懶懶閒話處理中, 後來發火send email給校長才正視問題, housemaster上星期先報警, 一直都唔知誰人來過取件, 激死人!

KIMLIFEINUK    發表於 21-9-21 05:02

醒目開學勳章

失而復得的感覺真係好!

麻煩pm資料給我,thks

woodylam 發表於 21-9-20 17:31
阿仔升大學,8/9 叫速遞去原本boarding school 取7箱物品, 點知收唔到件, 學校話6/9有另一間公司嚟攞走曬 ...

咁都得?
應該有內鬼!街外人點會有資料去收件!
成7箱嘢,replace都煩!
都係lovespace?

etoile 發表於 21-9-21 08:11
咁都得?
應該有內鬼!街外人點會有資料去收件!
成7箱嘢,replace都煩!

不關原先我落order嘅速遞公司事, 佢去到收唔到件,都有通知我哋, 最大 問題係學校冇好好保管學生物件, 有人嚟攞咗,邊間公司又唔知, 學校話( 唔知真定假) 嗰個人噏到阿仔個名, 咁就畀曬啲箱人地, 又冇簽收, 後來知道事態嚴重,先去睇CCTV話見到個車牌, 而家交咗畀警方跟進。

woodylam 發表於 21-9-21 09:04
不關原先我落order嘅速遞公司事, 佢去到收唔到件,都有通知我哋, 最大 問題係學校冇好好保管學生物件,  ...

甘奇怪?甘落單人都要比錢至有人黎收件,唔通有同學特登使錢偷你仔D野?我仔6月尾離開學校時就揾搬運公司收左Keep起,9月初再送去新學校,佢話唔放心放起舊校成2個月無人看管。

yuyueng 發表於 21-9-21 12:55
甘奇怪?甘落單人都要比錢至有人黎收件,唔通有同學特登使錢偷你仔D野?我仔6月尾離開學校時就揾搬運公司 ...

成件事真係有d奇怪,現在惟有等警方查下車牌屬誰
‹ 上一主題|下一主題