用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中二 中文買未練習好
go

中二 中文買未練習好

小女中二,  係B2頭中學 , 中文成績全級前5, 想買地練習給佢操下, 白話文+文言文 都想要,   有無得介紹下?多謝了

已經全級前5都仲要操? 係你想操定係你女自己想操?

chanwendy 發表於 21-9-13 17:29
已經全級前5都仲要操? 係你想操定係你女自己想操?

人外有人, 天外有天,   而且我女學校又只係B2頭, 比唔到B1學校, 所以想給小小練習好正常啫,而且啊女自己都想做小小, 畢竟中文博大精深

Sandy_Chen 發表於 21-9-13 17:50
人外有人, 天外有天,   而且我女學校又只係B2頭, 比唔到B1學校, 所以想給小小練習好正常啫,而且啊女自己都 ...
咁你去書局是但執本佢試吓先啦, 我以前都買過一本文言文一本白話文, 不過亞女根本冇時間做, 結果係考試前一日係咁二做一兩篇. 之後就冇再買過喇.

借位一問(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

我個小朋友今年S1,小學好少接觸文言文,所以佢自己都覺得好弱,想補習,想問問大家意見,那應該補習還是先買練習俾佢做,thanks (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)