用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國宿舍網購物品
樓主: yuiyui888
go

[英國] 英國宿舍網購物品

bkfans123 發表於 21-9-25 19:54
那如訂其他物件如床單,被等都是這個做法?謝謝你
另如有其他事情想問可以pm你嗎?我plan係明年9月入學, ...
床單、被之類,其實學校可能有得買。不過你訂咗,送去宿舍,而英國一般既做法,佢哋點都會幫你KEEP住,直到你去攞。
如果有隱私考慮,唔想公開問,可以PM我,不過我唔一定答到。

王家爸爸 發表於 21-9-25 22:42
床單、被之類,其實學校可能有得買。不過你訂咗,送去宿舍,而英國一般既做法,佢哋點都會幫你KEEP住,直到 ...

知道,先謝謝你
http://hk.myblog.yahoo.com/

yuiyui888 發表於 21-9-4 23:21
仔第一次自己去英國讀書,除了marks & spencer 同 Amazon, 請教仲有甚麼網站購物會較好?謝謝
...

Argos

aylau 發表於 21-9-5 09:50
請問網上訂購物品送去大學,係填寫乜嘢地址?係自己房間嗰個地址?定係宿舍reception?

我寫咗電郵去學校 ...

我只係寫左宿舍名、地址+postal code,呀女去左兩日,已經收到兩份包裹。

mother904 發表於 21-9-28 10:28
我只係寫左宿舍名、地址+postal code,呀女去左兩日,已經收到兩份包裹。
...

請問送到去房定係porter lodge 嗰度代收?

lulubibe 發表於 21-9-28 19:00
請問送到去房定係porter lodge 嗰度代收?
應該係porter lodge代收,因為我冇寫佢房號碼

回覆樓主:

我女係confirm arrival 邊日到宿舍時個webpage 度有得訂。去拎房己放響房入面。我女學校訂好平,但質地唔知。

mother904 發表於 21-9-28 20:09
應該係porter lodge代收,因為我冇寫佢房號碼

Thank you. 我記得我囡同你呀囡係同一間college(emoji)

請問各位...如是購買廚房用具,如煎pan 鑊鏟這類用品,可在那個網買?IKEA 可以嗎?謝謝

回覆樓主:

日用品,零食,水果,通常係Asda

SmileSmileSmile 發表於 21-10-20 07:37
日用品,零食,水果,通常係Asda

原來ASDA也有網購,謝謝你

bkfans123 發表於 21-10-19 23:56
請問各位...如是購買廚房用具,如煎pan 鑊鏟這類用品,可在那個網買?IKEA 可以嗎?謝謝
...
Wilko 都可以網購買廚房用具,還有床上用品和家庭用品,可以送貨到宿舍。但我仔仔就喜歡到店舖自己選購。

grace.ywp 發表於 21-10-20 14:26
Wilko 都可以網購買廚房用具,還有床上用品和家庭用品,可以送貨到宿舍。但我仔仔就喜歡到店舖自己選購。
...

好的,謝謝你..grace.ymp
如宿舍附近沒有,也可以先上網買啊

請問,有無人知道那裡可以買到 Casio FX-50FH II 計數機