用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國宿舍網購物品
go

[英國] 英國宿舍網購物品 [複製鏈接]

仔第一次自己去英國讀書,除了marks & spencer 同 Amazon, 請教仲有甚麼網站購物會較好?謝謝
   13    0    0    0

回覆樓主:

yuiyui888 發表於 21-9-4 23:21
仔第一次自己去英國讀書,除了marks & spencer 同 Amazon, 請教仲有甚麼網站購物會較好?謝謝
...

日用品、被、枕頭....等, 要幾日才送貨? 出發前預定直接送到宿舍, 可行嗎?

bbbusy 發表於 21-9-5 00:35
日用品、被、枕頭....等, 要幾日才送貨? 出發前預定直接送到宿舍, 可行嗎?
...

我見仔大學有得訂枕頭、枕頭袋、被、被套、同床單,價錢好平。其他日用品就要請教其他家長了。

王家爸爸    發表於 21-9-5 10:44

剛剛向Noah’s Box 訂咗被舖, 床墊, 枕頭直接送去宿舍

回覆樓主:

呢間好似好齊

https://www.unikitout.com

yuiyui888 發表於 21-9-5 00:39
我見仔大學有得訂枕頭、枕頭袋、被、被套、同床單,價錢好平。其他日用品就要請教其他家長了。
...

原來要自備枕頭/被等等

請問網上訂購物品送去大學,係填寫乜嘢地址?係自己房間嗰個地址?定係宿舍reception?

我寫咗電郵去學校問但係未有回應。
Lilypie 5th Birthday Ticker

yuiyui888 發表於 21-9-5 00:39
...
大學有得買,就係大學買。其他零碎野,就超級市場買。

aylau 發表於 21-9-5 09:50
請問網上訂購物品送去大學,係填寫乜嘢地址?係自己房間嗰個地址?定係宿舍reception?

我寫咗電郵去學校 ...
我幫小朋友定,都係只填宿舍既地址同post code,無填房號。同個security guard講聲,到咗個guard會通知佢。

英國網購也好方便,一般一個星期內都能送到

大學好大,寫宿舍地址,有房號就更好。我仔睇片佢宿舍有個admin office, 收/取包裹,房間有嘢壞,有甚麼需要,都係係個度搵人幫手。

yuiyui888 發表於 21-9-4 23:21
...

Tesco

宿舍有有Porters' Lodge? 如果搵到聯絡資料可以直接email問佢哋,通常都係送去porter's lounge。

明白,多謝大家
Lilypie 5th Birthday Ticker

王家爸爸 發表於 21-9-5 10:50
我幫小朋友定,都係只填宿舍既地址同post code,無填房號。同個security guard講聲,到咗個guard會通知佢。 ...

請問係未出發前訂定送宿舍,去到就可以攞?要吾要send email告知學校訂左物件
http://hk.myblog.yahoo.com/

bkfans123 發表於 21-9-25 10:55
請問係未出發前訂定送宿舍,去到就可以攞?要吾要send email告知學校訂左物件
...

我女通常訂左寄去宿舍地址+房號,宿舍會代收,自己落去攞返就得。

如果新學期未有房號,直接寫宿舍地址,到埗攞返上房就得。宿舍Office已有學生資料會代收。冇專登出email通知。

YuYuMother 發表於 21-9-25 11:37
我女通常訂左寄去宿舍地址+房號,宿舍會代收,自己落去攞返就得。

如果新學期未有房號,直接寫宿舍地址, ...

明白,謝謝你

bkfans123 發表於 21-9-25 10:55
...
我小朋友係未出發前訂定送宿舍,去到就問保安,睇下有無收到俾佢既delivery。學校保安好似好熟手,知道係DAY2測試。

王家爸爸 發表於 21-9-25 17:44
我小朋友係未出發前訂定送宿舍,去到就問保安,睇下有無收到俾佢既delivery。學校保安好似好熟手,知道係DA ...

那如訂其他物件如床單,被等都是這個做法?謝謝你
另如有其他事情想問可以pm你嗎?我plan係明年9月入學,但好似有好多問題
‹ 上一主題|下一主題