用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 8月9號 在北角打指模做英國簽證揮手區
樓主: PUIPUI2000
go

[英國] 8月9號 在北角打指模做英國簽證揮手區  

longlokma 發表於 21-9-1 12:34
原來今年多咗大陸學生去英國讀書係咪因為美國唔批簽證呢?請問係邊度可以睇到多啲詳情呢?
...
你可以上網站:「英國小隊長」睇吓。

PUIPUI2000 發表於 21-9-1 12:09
我而家都唔諗啦,費事畀咁大壓力自己,冇辦法啦聽天由命,遲咗唯有上住online堂先,阿女話遲啲返去都冇所 ...
你可以請阿女上英國簽證網站查詢下情況呀!佢哋會2 天內回覆你的我哋再等多幾曰,如果再無任何消息,我哋都會發電郵查詢。

花花寶寶 發表於 21-9-1 14:06
你可以請阿女上英國簽證網站查詢下情況呀!佢哋會2 天內回覆你的我哋再等多幾曰,如果再無任何消息,我哋都 ...

上個星期四已經send咗email喇, 琴日收到回覆話其實已經make 了 decision. 只係香港呢邊仲未做嘢

我今朝一早又踩咗上去北角嗰度問, 佢哋有話英國嗰邊未寄到返嚟,所以其實都唔知係邊邊做唔切

本passport應該喺香港 如果你話等visa貼佢passport度,其實一個email send過嚟,香港呢邊print出嚟貼落去,揼個印,搞掂。都唔知點解 英國話已經有結果,但係香港就仲未出

PUIPUI2000 發表於 21-9-1 14:49
上個星期四已經send咗email喇, 琴日收到回覆話其實已經make 了 decision. 只係香港呢邊仲未做嘢 :thinking ...
應該係英國做唔切,佢哋要做中學學生大量簽證。

花花寶寶 發表於 21-9-1 14:54
應該係英國做唔切,佢哋要做中學學生大量簽證。
係中國學生簽證

PUIPUI2000 發表於 21-9-1 12:08
嗰度其實除咗做英國簽證, 好似新西蘭同簽證都係嗰度做?

VSF 係外判商
所以有辦理其他國家簽證

花花寶寶 發表於 21-9-1 14:55
係中國學生簽證

其實唔關中國學生事,原來中國學生嘅簽證係要喺國內嗰度做, 我個agent嘅國內學生都係18 日都收唔到個visa, 今日喺國內個外判簽證中心 投訴, 佢哋啲家長好團結,一齊去投訴,原來passport一直都係國內 間簽證中心 ,根本就冇寄過去英國 ,今日投訴之後, 國內嗰個簽證中心即刻發出咗500個簽證

PUIPUI2000 發表於 21-9-1 17:54
其實唔關中國學生事,原來中國學生嘅簽證係要喺國內嗰度做, 我個agent嘅國內學生都係18 日都收唔到個visa,  ...
咁即係關 北角外判中心事?

花花寶寶 發表於 21-9-1 18:44

而家等緊英國回覆

花花寶寶 發表於 21-9-1 18:44

Checked..... The passport is in HK, they are only waiting the sticker and stick on the passport only...

PUIPUI2000 發表於 21-9-2 09:52
Checked..... The passport is in HK, they are only waiting the sticker and stick on the passport onl ...
Ok,Tks  

回覆 PUIPUI2000 的帖子

8月2號做 我依家都未有任何消息點算,9月6號下星期一個仔要飛

北角office 幾點收工?

架細糖 發表於 21-9-2 12:28

佢話今日收 5 点

PUIPUI2000 發表於 21-9-2 12:40
佢話今日收 5 点

謝謝

架細糖 發表於 21-9-2 12:25

8月2號做 我依家都未有任何消息點算,9月6號下星期一個仔要飛 ...

中心裏面有個經理佢話個流程係,我哋provide咗資料,佢哋會scan過去英國, 跟住英國approved咗之後, 就會通知馬尼拉嘅英國領事館去做個sticker, 之後個sticker就會send嚟香港, 貼落去個passport度,但係我就覺得,而家科技咁發達,使唔使send個sticker過嚟呀!!應該係email嗰個visa叫香港呢邊print出嚟貼去個passport度啫

PUIPUI2000 發表於 21-9-2 12:44
中心裏面有個經理佢話個流程係,我哋provide咗資料,佢哋會scan過去英國, 跟住英國approved咗之後, 就會通 ...

你9月4號飛?咁趕唔趕得切?

架細糖 發表於 21-9-2 12:28
8月2都未出咁過份?? 寫email去領事館!

架細糖 發表於 21-9-2 12:25

8月2號做 我依家都未有任何消息點算,9月6號下星期一個仔要飛 ...
不過你可以打去ukvi問個decision make左未先 再睇下依家係到邊棘住左

架細糖 發表於 21-9-2 12:49
你9月4號飛?咁趕唔趕得切?

頭先上去仲未有呀, 嗰個經理話幫我send email去馬尼拉度問囉 今日五點再上去睇下佢個list 有冇個number喺度