用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想知美國homestay 係點
go

[美國] 想知美國homestay 係點 [複製鏈接]

仔仔下個月自去美國讀書,她第一次自己去留學讀書,佢又要住homestay 英文又唔好,想知道homestay係點,好擔心佢
   2    0    0    0

回覆 Jk3 的帖子

你好呀! 你囝囝現在應該已過去1個月, 適應了嗎? 我小朋友也是在美國住Homestay的. 今年已經第二年.

Jk3 發表於 21-8-23 20:44
仔仔下個月自去美國讀書,她第一次自己去留學讀書,佢又要住homestay 英文又唔好,想知道homestay係點,好 ...
其實喺美國 homestay,碰到好既 host family 既機會比英國、澳洲都大,所以唔需要太擔心。如果係南美或者南歐後裔,更加會唔停口講。雖然美國人一般都會比較主動,多講野,不過你自己認為自己英文唔好,怕丑,唔多講野,佢哋會以為你選擇唔溝通,基於尊重你既個人選擇自由,佢哋可能有得你。所以,如果小朋友英文唔好,更加需要主動溝通,美國人唔會笑你英文唔好,亦都唔會聽到有骨既英式諷刺。

請問你地係透過嘜渠道搵homestay

回覆 Cedric_mama 的帖子

我係經AGENT 派的

Junecoffee 發表於 21-11-8 16:04

我係經AGENT 派的

請問你用哪個agent?

Junecoffee 發表於 21-11-8 16:04

我係經AGENT 派的

求Agent資料!
‹ 上一主題|下一主題