用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 希斯路機場接送的士/私家車
go

[英國] 希斯路機場接送的士/私家車   [複製鏈接]

請問有冇信譽好嘅的士公司可以介紹啊?阿女自己一個飛過去大學開學,會攞兩件大一件細嘅行李,所以想搵信譽好嘅接送公司,可以Heathrow 入境大堂等佢。
   20    0    0    0

回覆樓主:

Addison Lee
www.addisonlee.com

llmom 發表於 21-8-19 20:22
Addison Lee
www.addisonlee.com
請問有用過嗎?我們都要揾看到的comment 好像麻麻   https://www.trustpilot.com/review/www.addisonlee.com      

kaetsu 發表於 21-8-19 21:56
請問有用過嗎?我們都要揾看到的comment 好像麻麻   https://www.trustpilot.com/review/www.addisonlee.co ...

機場接機和從宿舍去機場都用過,冇乜問題,只係比其他貴。

kaetsu 發表於 21-8-19 21:56
請問有用過嗎?我們都要揾看到的comment 好像麻麻   https://www.trustpilot.com/review/www.addisonlee.co ...
我都找緊車輛接送, 見到佢的COMMENT 真係好麻麻...

對尤其是女孩子好擔心

kaetsu 發表於 21-8-19 22:56
對尤其是女孩子好擔心

係呀。上網搵有太多車隊,都吾知點簡 (emoji)
Lilypie 5th Birthday Ticker

我見仔大學有安排coach 和學校recommended 的taxi 公司,你可以email 問吓學校。

大學都有咁好,等我去問吓先,thx

大學好好,今日安排左briefing俾海外生,叫佢地唔好自己隨便搭車!一係搭學校安排的coach, 時間安排唔到,就用學校recommend的 taxi 公司。我估之前有唔少taxi 殺價離譜,尤其見你係學生,鋸得就鋸。

回覆樓主:

之前用過一間,明明confirm 哂所有野,去到杜拜轉機時收到email話送唔到 cancel order, 搞到我地踢哂腳。

最後好彩朋友有時間去機場幫手接送,所以對call車機場接有陰影。

王家爸爸    發表於 21-8-20 09:09

yuiyui888 發表於 21-8-20 00:48
大學好好,今日安排左briefing俾海外生,叫佢地唔好自己隨便搭車!一係搭學校安排的coach, 時間安排唔到, ...

我女大學都話會有Coach.  依家等緊大學資料, 希望坐到

yuiyui888 發表於 21-8-20 00:48
大學好好,今日安排左briefing俾海外生,叫佢地唔好自己隨便搭車!一係搭學校安排的coach, 時間安排唔到, ...

上網 book, 怎會知係學生?

kaetsu 發表於 21-8-19 22:56
對尤其是女孩子好擔心
對,女仔都係小心啲好。如果係男仔,就等佢自己處理。

yuiyui888 發表於 21-8-20 00:28
我見仔大學有安排coach 和學校recommended 的taxi 公司,你可以email 問吓學校。
咁好啊, 我地學校暫時未有提供, 我又email問下先, 但請問你學校recommended 既taxi公司是那間, 講得嗎?    想多一個參考.....  
見到這topic, 有担心多小小tim, 初初以為call Ubra便Ok 添....

poonseelai 發表於 21-8-20 09:07

我諗應該唔會知係學生,但係有reputation 嘅taxi公司, 學校先會recommend.

我細女喺曼徹斯特機場每次由機場往返學校,都係透過學校book的士,搭過好多次每個司機都好好,準時又交帶,所以好安心,但係嗰間係York 嘅的士公司,冇Service去 Heathrow。
所以如果有邊一位用過由Heathrow 出發嘅的士公司,好嘅話唔該介紹一下。

YuYuMother 發表於 21-8-20 07:42

之前用過一間,明明confirm 哂所有野,去到杜拜轉機時收到e ...

大人都會徬徨,何況係10幾歲細路仔,呢啲公司真係離晒譜 (emoji)

poonseelai 發表於 21-8-20 09:07

可能目的地係校址!

teabag 發表於 21-8-20 09:15
咁好啊, 我地學校暫時未有提供, 我又email問下先, 但請問你學校recommended 既taxi公司是那間, 講得嗎?     ...

DG cars, tel: +44 0 115 911 1444 or email [email protected] 聲明先,我仔係第一年過去讀書,未搭過架。
‹ 上一主題|下一主題