用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 急: 英國學生簽證
go

[英國] 急: 英國學生簽證 [複製鏈接]

剛填寫了申請表,已繳費兩個費用,也有參考號碼,在攪生物簽證時就停了。
現想問如何上載文件和預約北角日子?一直 log in 攪不到。
   3    0    0    0

itbaby 發表於 21-8-17 23:58
剛填寫了申請表,已繳費兩個費用,也有參考號碼,在攪生物簽證時就停了。
現想問如何上載文件和預約北角日子? ...

剛剛見到你個post ,原來大家都有呢個問題

Logout,去返 email 收到個 VFS Goble 嘅 email,喺呢條 link 去約。

回覆 大笨鐘 的帖子

謝謝資料。我已登出,經電郵 log in to VFS Globle,但輸入過程中見到 Visa 是 Norway。我看回另外兩個電郵,確實申請了英國簽證,也交了IHS費用。
請問有沒有人知道電話可聯絡,或應如何處理?

itbaby 發表於 21-8-18 01:54
回覆 大笨鐘 的帖子

謝謝資料。我已登出,經電郵 log in to VFS Globle,但輸入過程中見到 Visa 是 Norway。 ...

我都搵唔到聯絡電話,試吓 clear cookies,再 login

https://visa.vfsglobal.com/hkg/en/gbr/login

唔得就試吓網上contact us

https://www.vfsglobal.co.uk/hk/en/contact-vfsglobal

回覆 大笨鐘 的帖子

多謝你回應呀! 我最終上了北角辦事處問情況,在職員指示下,用另一途徑預約了。至於電郵連結為何去了挪威,職員也不知道發生何問題。

itbaby 發表於 21-8-18 09:58
回覆 大笨鐘 的帖子

多謝你回應呀! 我最終上了北角辦事處問情況,在職員指示下,用另一途徑預約了。至於電 ...
我申請時Login之後係加拿大,預到咁既情況,可以試下清咗browser既cache memory,然後再試。

回覆 大笨鐘 的帖子

多謝你回應呀! 我最終上了北角辦事處問情況,在職員指示下,用另一途徑預約了。至於電 ...
咁你最終約左幾時?

回覆 CircleFat 的帖子

最快有8月23日,我哋就自己時間,所以揀了8月25日,時間任揀。

回覆 王家爸爸 的帖子

我哋其實收到兩次電郵呀,一個係挪威學生證,一個係德國學生證,真係嚇死人 。好彩最終預約成功。

回覆 itbaby 的帖子

Thanks.   

回覆 大笨鐘 的帖子

搞掂就好

itbaby    發表於 21-8-18 13:46

回覆 大笨鐘 的帖子

請問另一途徑是什麼

回覆 Poyau 的帖子

做好 UKVI 之後,應該收到一個電郵由 gov.uk 發出, Subject: UK visa application: sign in details
中間位置有個連結是 Student Visa

根據之前 create UKVI account 輸入的密碼,然後按第三個綠色 button "Make arrangements to provide your documents and biometrics" ,咁就可以進入 VFS Global 預約。

itbaby 發表於 21-8-18 16:32
回覆 Poyau 的帖子

做好 UKVI 之後,應該收到一個電郵由 gov.uk 發出, Subject: UK visa application: sig ...

謝謝分享
‹ 上一主題|下一主題