用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 平安藥
樓主: lingling06
go

[英國] 平安藥 [複製鏈接]

YuYuMother 發表於 21-9-21 10:03
佢去英國做嘢,20尾….去左幾年,而家索性剷到好短。佢媽話佢有用濾水壺,但成效不大。我估除左水都睇返每 ...

甩頭髮關洗頭的水事。我London家本來想裝water softener...不過衰在連飲用水都會影響到。我大女唔想飲,所以最後只買左softener filter同花灑頭。
我細女讀sixth form間中學,全宿舍的水都已經softened (學校有裝water softener),所以我無理。宜家讀大學,我女話宿舍個花灑頭拆唔到,想換個有 filter的花灑頭都唔得。

硬水對頭髮同skin都唔好。hard water 對 boiler, 洗衣機同dish washer都有影響,要定期 service..唔係好易壞

wloi 發表於 21-9-21 14:57
甩頭髮關洗頭的水事。我London家本來想裝water softener...不過衰在連飲用水都會影響到。我大女唔想飲,所 ...

原來換唔到?我叫呀女換因為佢住en suite,但佢無答我,唔知係換唔到定點

YuYuMother 發表於 21-9-21 15:00
原來換唔到?我叫呀女換因為佢住en suite,但佢無答我,唔知係換唔到定點
...
個時學校寫信問我地點解換左花灑頭?我解釋完學校就話宿舍已裝water softener,,不用擔心

甩頭髮關洗頭的水事。我London家本來想裝water softener...不過衰在連飲用水都會影響到。我大女唔想飲,所 ...

係呀,佢話水壺d水垢好勁,要定期清,但好快又有…..

而家飲樽裝水就唔使煩。

回覆 SmileSmileSmile 的帖子

花旗參沖劑, 清熱酷, 學校當唔當葯架? 要收得好埋嗎?

我女都有同樣問題, 佢都話發現甩多咗頭髮
‹ 上一主題|下一主題