用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Mcs vs DGJS
樓主: xbabymilox
go

Mcs vs DGJS [複製鏈接]

回覆 b3410 的帖子

兩睇啦~我自己就怕抽得唔好,好多嘢最緊要啱自己屋企,屋企人一致小朋友中意家庭support到最緊要。

回覆 catcleho 的帖子

舊年first round的意思係交咗video之後得2個入到first interview? 聽聞妹妹一定入到second interview?

回覆 小黑牛 的帖子

基本妹妹有2nd round唔難, 但係自從新校長後, 要妹妹插/考入學校, 巳經唔係Mrs Dai年代, 現在係揀best of the best, 又或者學校想要的人.

Update 下先,妹妹早前已成功考取DGJS 小一offer 了! 兩姊妹來年可以一齊返學。當日選擇後一直的擔心終於可以放下了。

twinkle00    發表於 21-12-27 15:05

xbabymilox 發表於 21-12-25 21:09
Update 下先,妹妹早前已成功考取DGJS 小一offer 了! 兩姊妹來年可以一齊返學。當日選擇後一直的擔心終於 ...

恭喜哂

Update 下先,妹妹早前已成功考取DGJS 小一offer 了! 兩姊妹來年可以一齊返學。當日選擇後一直的擔心終於 ...

congrats!

我都話啦!不是馬後炮

hcbunny 發表於 21-8-3 18:15
如果家姐入到阿妹有優勢就唔同,但事實並不是,識一個三個小朋友讀緊DG,但係第四女考唔入,剛剛小二插班也 ...

細妹似乎唔適合/未ready入間學校,其實勉強冇幸福

恭喜!!兩姊妹一定讀的開心!

congrats

回覆 xbabymilox 的帖子

Congratulations!

The two daughters were admitted to DGS together, which shows that the family education is good, and they hope to share their educational spirit
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己
:毋忘初心!
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題