用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國升學士學位一問
樓主: bkfans123
go

[英國] 英國升學士學位一問

bkfans123 發表於 21-8-1 10:43
謝謝你,因為揀啱University of Bristol,所以想了解一下該城市嘅治安(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji ...
學校區通常都係週末醉酒鬧事,邊個城市既大學都差唔多。

醒目開學勳章

Chole 發表於 21-8-1 18:22
罪案率倫敦一定高,如果心儀嘅喺倫敦唔通放棄?

至於宿費,我見亞女宿舍全部都係大約三百鎊一星期,全年三 ...

請問學校與宿舍的地鐵車程在20分鐘內是否適合? 宿舍最緊要近地鐵站, 多條線路, 有超市和公園, 少些pub?

你講嘅條件好ok吖!公園就見仁見智,冬天早天黑,我一個人唔敢穿過公園行。

王家爸爸 發表於 21-8-2 10:30
學校區通常都係週末醉酒鬧事,邊個城市既大學都差唔多。

http://hk.myblog.yahoo.com/

3b 發表於 21-8-2 14:19
請問學校與宿舍的地鐵車程在20分鐘內是否適合? 宿舍最緊要近地鐵站, 多條線路, 有超市和公園, 少些pub?
...
地鐵站、超市、公園、pub之類,都會導致人流多,最好呢啲設施係兩街之隔,咁就繁華得呢寧靜。

bkfans123 發表於 21-7-31 14:23
請問各位,大家有沒有首選邊個城市的大學?如該地方的治安或者生活費平貴?知道大前提當然係學校排名及學科 ...

Bristol生活費都貴,如果跟London比較當然唔夠London貴!我覺得每個地方都有好有壞,我見兩個仔選大學都是先選學科排名,之後再約去大學參觀和了解下個城市!大仔在University of Bristol畢業,他選近大學附近住,知道邊到比較雜就唔好去,我都住個Bristol個半月,感覺Bristol好有活力,大學周邊和市中心好安全,有次自己行行下,越行越唔對路,好多流浪漢,又成條街好臭,好多黑人,跟住阿仔話個條街好雜,好少去,所以每個地方都有好有壞!

小朋友Half-Term想自己去倫敦,想問邊區安全,有咩要注意,倫敦係唔係西邊安全點

Taimum 發表於 21-8-2 22:41
Bristol生活費都貴,如果跟London比較當然唔夠London貴!我覺得每個地方都有好有壞,我見兩個仔選大學都是 ...

謝謝你資訊
http://hk.myblog.yahoo.com/