用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 保誠保險
樓主: may12345678
go

[英國] 保誠保險  

cfs 發表於 21-8-31 18:07
同樓上一樣,朋友做A所以利用下朋友
請問A是A_A, 定係A_G?

mother904 發表於 21-9-7 18:03
請問A是A_A, 定係A_G?

AXA

cfs 發表於 21-9-7 18:18
AXA
thanks

可否介紹agent, thanks

cfs 發表於 21-9-7 18:18
AXA

可介紹agent 嗎?

回覆樓主:

聽agent講,保誠係唔包covid 19,有錯請更正。

hyngok 發表於 21-9-13 13:23
可介紹agent 嗎?

你仲未買咩我地中學開哂學了所以買哂。我pm你問下佢做吾做到之前嗰個優惠三千蚊全包啦。AXA留學的保險正價要三千九就唔抵

cfs 發表於 21-9-13 17:38
你仲未買咩我地中學開哂學了所以買哂。我pm你問下佢做吾做到之前嗰個優惠三千蚊全包啦。AXA留 ...

保險要本港買,大學-般開10月,自己今日才買…AXA正價三千九,可揾以上agent買,佢地不用3千五(不介紹)價约三千五再九折。。。

brother4 發表於 21-9-13 21:10
保險要本港買,大學-般開10月,自己今日才買…AXA正價三千九,可揾以上agent買,佢地不用3千五(不介 ...

哦,我識大部份中學生所飛哂,大學果啲呢兩日都飛了,所以都已經買哂,9折都貴,我朋友比我$3000

cfs 發表於 21-9-13 21:17

哦,我識大部份中學生所飛哂,大學果啲呢兩日都飛了,所以都已 ...

你平,我贵多你150元

brother4 發表於 21-9-13 21:27
你平,我贵多你150元

cfs 發表於 21-9-13 21:17

哦,我識大部份中學生所飛哂,大學果啲呢兩日都飛了,所以都已 ...

其實AXA留學生保險有兩個版本:
一個係舊有版本,以前broker 係JLT, 上年JLT被Marsh收購,所以而家broker 係Marsh, 保費自動9折,英國$3154

另一個係今年先出嘅,係HSBC網上買,保費會貴少少,係因為醫療費用賠償金額大咗少少,有折、有Yata券送,比例上都係同舊有嘅差唔多。

我唔會買保誠,因為根本唔包outpatient , 大家唔好睇小可以出去睇醫生呢一個方便,去英國留學,尤其係喺London, 最少有2個集團式診所可以選擇,包埋outpatient 其實係方便好多,普通15分鐘appointment 連藥,起碼£69, 好易回本。去排NHS登記嘅GP, 經常都要4-5個鐘。

hchu06 發表於 21-9-14 09:39
一個係舊有版本,以前broker 係JLT, 上年JLT被Marsh收購,所以而家broker  ...
我果個係直接同AXA買,今年同上年真係唔同左,包既野多左啲咁多.對比保誠,我還是喜歡AXA包手機,後生仔太大意了

hchu06 發表於 21-9-14 09:39
一個係舊有版本,以前broker 係JLT, 上年JLT被Marsh收購,所以而家broker  ...

我都係經JLT/Marsh 買,今年第三年,so far 滿意。今年仲有9折。

cfs 發表於 21-9-14 09:49
我果個係直接同AXA買,今年同上年真係唔同左,包既野多左啲咁多.對比保誠,我還是喜歡AXA包手機,後生仔太大意 ...

同意,我哋claim 過notebook, 機票差額。 朋友claim 過跌爆手機mon, 都順利。

YuYuMother 發表於 21-9-14 09:56
同意,我哋claim 過notebook, 機票差額。 朋友claim 過跌爆手機mon, 都順利。
...
我今年都玩完爆手機mon,爸爸話新一年...買啦買啦3千蚊都買啦.怕左佢

YuYuMother 發表於 21-9-14 09:56
...

claim 時需要出示買個時單據嗎?

hyngok 發表於 21-9-15 22:54
claim 時需要出示買個時單據嗎?

需要。

cfs 發表於 21-9-14 09:49
我果個係直接同AXA買,今年同上年真係唔同左,包既野多左啲咁多.對比保誠,我還是喜歡AXA包手機,後生仔太大意 ...

請問AXA包唔包COVID呀?thx

可介紹AXA agent嗎 ?