用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 保誠保險
樓主: may12345678
go

[英國] 保誠保險  

各位: 真心想請教購買保險項目, 我見保誠「留學保」有基本和卓越計劃,請問大家通常買邊一款的? 另外,所有英國留學生已經必須要買NHS, 咁大家還會買「自選」項目嗎?
先謝謝各位解答!

meemeefung 發表於 21-8-4 13:41
回覆 angelyiu 的帖子

pls check PM

Pls pm me discount court, many thanks

yuyueng 發表於 21-7-26 20:04
無索償有九折喎,本身仲有八折,我續保$1262 咋,我覺得OK喎!
我今年也續保,保險公司無通知我,請問如何續保會咁平?.

幸福花海 發表於 21-8-25 21:02
我今年也續保,保險公司無通知我,請問如何續保會咁平?.
我朋友做保誠,佢幫我續保,我只係知無索償九折加原本八折,佢收我一千二佰幾。

yuyueng 發表於 21-8-25 21:14
我朋友做保誠,佢幫我續保,我只係知無索償九折加原本八折,佢收我一千二佰幾。 ...
多謝回覆,我試下打電話去問問

無索償有九折喎,本身仲有八折,我續保$1262 咋,我覺得OK喎!

我上年買保誠,個Agent 無覆我續保事宜,請問下,可唔可以、send 個code 比我? thank you

我朋友做保誠,佢幫我續保,我只係知無索償九折加原本八折,佢收我一千二佰幾。 ...

我都係上年買咗,無claim 過,請問可以給我8折code 嗎?Thanks

Pls pm me discount court, many thanks

好奇問下,保誠唔保手機,點解仲會買佢,手提電腦個額又小啲,我呢兩年都係買對家,佢手機三千電腦一萬

wong55 發表於 21-8-26 01:15
我都係上年買咗,無claim 過,請問可以給我8折code 嗎?Thanks

我份保險系做保誠既朋友幫我買既,所以我手上系無8Code,但知道佢地系有8折既(間中有會員開POST話有code可以分享比其他人),無索償折扣優惠亦都真系有既,我自己唔好意思問朋友。

cfs 發表於 21-8-26 10:45
好奇問下,保誠唔保手機,點解仲會買佢,手提電腦個額又小啲,我呢兩年都係買對家,佢手機三千電腦一萬
...

對家係咪A字?依家諗緊買邊間

康媽 發表於 21-8-26 14:09
對家係咪A字?依家諗緊買邊間

係A呀,買左兩年,上年拆咗二千五全包,今年三千,所以我在比較緊A岩定保岩自己。

我都在找緊保險, 無意中發現這條link.    可參考.
https://www.moneysmart.hk/zh-hk/overseas-student-insurance

回覆樓主

Please pm

點解本身有八折嘅

PUIPUI2000 發表於 21-8-31 16:57
點解本身有八折嘅
朋友做保成

回覆 cfs 的帖子

請問點解可以咁平?我上網見九折都要$35xx我揀A保險都係見佢包電話

lingling06 發表於 21-8-31 18:06
回覆 cfs 的帖子

請問點解可以咁平?我上網見九折都要$35xx我揀A保險都係見佢包電話

同樓上一樣,朋友做A所以利用下朋友

teabag 發表於 21-8-27 10:29
我都在找緊保險, 無意中發現這條link.    可參考.
https://www.moneysmart.hk/zh-hk/overseas-student-insu ...

見內容決定買了A,包括手機穩陣啲,唔該晒你報料

meemeefung 發表於 21-8-2 13:36
回覆 AIA888 的帖子

我剛剛係保誠買, 朋友refer agent 有75折。全年基本保費 $1800 x 75%= $1350。The le ...

可否介紹 agent ? 謝謝