用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 移民潮_聖士提反女子中學附小插班
樓主: brian_mum
go

移民潮_聖士提反女子中學附小插班  

回覆 meimei小朋友 的帖子

喺wor,我最近都準備返學,尋晚聽返嚟,fd有打過幾次去學校了解家長有咩可以幫手配合,隨時都可以配合學校,都問過既然有收到信,即係學校有考慮過喺合適,會唔會再安排,但學校接電話嘅話無架啦~等學校通知,唔會再特登安排,等學校通知,咁,就一直無再聽到任何消息,佢都對學校有dd想法,無預期喺咁,之前有收過學校電話提到有筆試,但想問清楚詳細內容,職員又話呢個你要等信通知,最後變成咁……

kala——baby 發表於 21-8-28 09:45
回覆 meimei小朋友 的帖子

喺wor,我最近都準備返學,尋晚聽返嚟,fd有打過幾次去學校了解家長有咩可以幫 ...

事情有點奇怪。我朋友七月尾交申請,同日call ,next day 筆試,再next day 面試。我相信筆試係原本schedule 咗,佢剛剛早一日申請,啱就加埋去考,因為當日有其他人考的。佢第二日筆試,相信係冇等收信,都寄唔切。

熊貓BB 發表於 21-8-28 12:25
事情有點奇怪。我朋友七月尾交申請,同日call ,next day 筆試,再next day 面試。我相信筆試係原本schedu ...

你朋友係插P幾?
呢間啲行政真係

事情有點奇怪。我朋友七月尾交申請,同日call ,next day 筆試,再next day 面試。我相信筆試係原本schedu ...

但應該真係要有信,因為信件裏係有野要考生當生帶去的,而帶左去嘅文件真係考前有跟住check的。當時我星期一收到電話有講明,若果星期四前收唔到,必須要即時打去通知學校安排的。

同埋我都有問過當日考筆試的人,電話裏已經有講得好清楚,幾點開始考,會考咩課目,有咩要留意。唔係就咁通知有筆試,解釋得好仔細的。

回覆樓主:

我朋友都係8月頭的星期三收到call, 但因星期五要去筆試,學校話趕唔切寄信給她,所以學校職員在電話中講了筆試時間,之後再email信件給她!麻煩她自行print出嚟帶去筆試。

個人經驗學校先打電話通知邊日去考試,職員已經通知信可能未必咁快收到,所以E mail 通知自行列印,以作記錄,考試之後先收到信件.

想請問有聖士提反女子中學附小的校車資料嗎?

回覆樓主:

請問有冇人插三年級?有冇收到電話?