用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DSE 2021成績比較: 港同 VS 培僑
樓主: 吹水怪
go

DSE 2021成績比較: 港同 VS 培僑   [複製鏈接]

twhkleung 發表於 21-7-27 11:05
本來鹰该係講緊唔同辦學團體的處事手法分別,依家你一句爱国,保正大家一定歸隊

...
公平啲講句,其實唔係個個人都咁好彩,如果係大陸新移民,其實北角培僑都係唔錯既選擇。

明早齊齊睇游水

cafeva 發表於 21-7-27 11:10
明早齊齊睇游水

何詩蓓入咗200自決賽,等睇佢明天又嚟香港第一面游泳獎牌~~~

9284 發表於 21-7-27 11:09
吓? 原來佢比人上去拜o架? 點解次次去和合石都唔見既?我時運高

debate 比賽要决,把友隊話题帶離討論方向,如和合石之類,重之搞到佢地lost focus, 忙記自己討論緊d乜,再集中佢地一两個討論得差既point再重点發問
debate 高手

twhkleung 發表於 21-7-27 11:36
debate 比賽要决,把友隊話题帶離討論方向,如和合石之類,重之搞到佢地lost focus, 忙記自己討論緊d乜, ...
其實呢個帖真係可以關了,因為原本討論按照今年DSE成績,兩間學校"成績好似相若",所以想知水平係咪相近
點知港同修正成績後,反映"雙方成績已非處於相近水平",所以唔需要再討論
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

PeterWong2021 發表於 21-7-27 11:45
小心,之後就會玩人身攻擊,呢D係他們慣用技…
其實睇咗咁耐,已經偏離哂話題,你唔好再回應佢哋,人㗎咪冇機會再用呢啲技倆囉,但你又唔輸得,咁可以點?

PTL_L 發表於 21-7-27 11:51
其實睇咗咁耐,已經偏離哂話題,你唔好再回應佢哋,人㗎咪冇機會再用呢啲技倆囉,但你又唔輸得,咁可以點? ...
妳話佢"唔輸得",即係覺得佢輸咗?
小心
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

PeterWong2021 發表於 21-7-27 11:45
小心,之後就會玩人身攻擊,呢D係他們慣用技…

好搞笑系,9284不是已经人身攻击了吗?除了惯用的酸葡萄论,*独都出来。都几恐怖下。其实都几好。暴露嗮大家真性情。自然有人看在眼里,心里可掂量参考。

hundred100 發表於 21-7-27 12:05
好搞笑系,9284不是已经人身攻击了吗?除了惯用的酸葡萄论,*独都出来。都几恐怖下。其实都几好。暴露嗮大 ...
你唔明咩叫人身攻擊睇吓#184學吓嘢先啦

Step_C 發表於 21-7-27 12:15
你唔明咩叫人身攻擊睇吓#184學吓嘢先啦
哈?184即系话边个边个系护校家长之类。有咩问题?你话我护校,我话你打手,呢滴EK成日有发生啦。总之唔好随便比个政治帽比人戴就得。

hundred100 發表於 21-7-27 12:24
哈?184即系话边个边个系护校家长之类。有咩问题?你话我护校,我话你打手,呢滴EK成日有发生啦。总之唔好随 ...
你真係好天真可愛!頂帽冇人幫某兄戴,佢自己都笠咗上去,不過外面加多個頭盔啫

Step_C 發表於 21-7-27 12:40
你真係好天真可愛!頂帽冇人幫某兄戴,佢自己都笠咗上去,不過外面加多個頭盔啫 ...
你都好趣智!顶,其实我真系好多朋友屋企读PKC嘎。连上EK都成日见到呢滴颜色之争,有时真有生无可恋的感觉。该死这个PK的社会。
‹ 上一主題|下一主題