用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 路德會協同中學 VS 創知中學
go

路德會協同中學 VS 創知中學

路德會協同中學 VS 創知中學
大家會點選擇?  兩間上學都方便.

回覆 Sept99 的帖子

創知我朋友仔仔係用家, 上年九龍城區 BAND2A生,  派得好差, 就扣門去左呢間,  SO FAR 朋友話學校學生都算乖, 校風OK, 老師有心教小朋友, 佢小朋友入左英文精英班, 佢學校有兩班精英班既, 一班英文精英班, 一班中文精英班, 其餘個兩班應該成績冇咁好既, 朋友話如果入到呢兩班精英班學習氣氛會好好多, 因為兩班小朋友成績較中上, 有心機d讀書, 佢話佢仔仔讀得好開心, 學校都係BAND2B~C吧..因為上年DSE差左, 所以BANDING 今年可能會跌左小小, 不過呢d數據年年唔同, 我覺得最緊要係睇校風同學習氣氛啫, 但朋友話環境真麻麻, 學校較舊, 不過在翻新中, 如唔介意左派或要比學費, 朋友口啤都唔差既, 協同就唔係咁清楚, 因為我地係九龍城網既, 所以留番用家比意見你啦~

Mamalababy 發表於 21-7-19 17:05
回覆 Sept99 的帖子

創知我朋友仔仔係用家, 上年九龍城區 BAND2A生,  派得好差, 就扣門去左呢間,  SO FAR  ...
你解說得非常正確