用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 ABRSM 錄影身分證明
go

[音樂] ABRSM 錄影身分證明 [複製鏈接]

想問有冇家長試過教冇身分證明既影片上ABRSM Performance Grade Exam?我幫小朋友錄片既時候睇漏左但係小朋友有自閉症同唔願意錄多次,打去考評局又話錄過,但係又唔想俾多次錢book琴房搞咁多野。有冇人試過,會唔會disqualify?
   2    0    0    0

kristypang0420 發表於 21-7-7 12:55
想問有冇家長試過教冇身分證明既影片上ABRSM Performance Grade Exam?我幫小朋友錄片既時候睇漏左但係小朋 ...
唔得,真係要錄過。你想博咪照upload , 睇佢會唔會DQ囉 ~(如再錄,小朋友真係講唔到 /英語能力唔得,ABRSM講左係可以由成年人背後代讀,即係你唔使出鏡,你幫佢係鏡頭前展示 ID card n programme form)

我問左英國個邊,香港個考評局係廢既,ABRSM覆如果交左冇身份證明既影片,考官會mark低交俾另一邊出嚟,出成績會遲啲出,未有講disqualify

kristypang0420 發表於 21-7-8 21:20
我問左英國個邊,香港個考評局係廢既,ABRSM覆如果交左冇身份證明既影片,考官會mark低交俾另一邊出嚟,出 ...

冷靜D,先唔好講人地廢,佢答你無問題,你信左而出事,你嘈爆佢喇,咁正常人地當然答你唔得。就好似我答你一樣,你可以照submit架,咁睇佢點處理囉 ~(事實,都錄左半年,我又唔明點解會漏......) 我知你第一次錄,但... 老師唔會唔知架 !!??上堂都示範錄一次 ??我考前一個多月,堂堂錄,你小朋友唔識講你知點錄,老師都會講架。老師無跟埋去嗎 ?
我無學生 /家長唔知點錄果喎 ~ 除左琴行學生自己係屋企錄我唔到場,其他既,我一定協助錄

https://www.abrsm.org/media/65953/guidance-for-performance-grades-id-6-8-from-may-2021.pdf
你睇吓第三頁佢寫6至8級先要,唔係唔知啊,係ABRSM自己寫㗎。份document 係24 May 2021更新,Page 3 仲話大大隻字話only

講多一句 : 今次錄影考試,都唔關HKEAA事,除左佢幫手分發証書。收唔到成績,佢答你唔到,你填錯野,佢幫唔到你手去改。個online theory, 我學生應該用 Mac 機,個 Safari download左開唔到佢 software,打去software 公司,佢直頭幫唔到我學生 (我係事後先醒起,佢應該要用 Google chrome 而不是 Safari.... 我學生最後用另一notebook 攪掂左)唔同我又話人廢咩 ~

有得錄過我都錄啦,確實係冇份辦法先要問考評局,不過問佢都晒氣。

麻煩你睇呢個第 8頁,都係  may 8 2021 updated架
https://hk.abrsm.org/media/65976 ... 8-from-may-2021.pdf
你果個條link係 G6-8用

最後 : 祝你好運 ~希望無事喇 ~
初期呢,真係 6-8級先要ID既,但後尾2月左右講左係要既 (因為 12月時,佢叫人可以預先錄等開放報名,咁錄左佢話算)um。。。。 下次睇下 youtube,好多琴行錄左片教人點錄既
deadline submit date 3日後就有成績, 家下等消息吧 ~ 乜都唔好諗了

kristypang0420 發表於 21-7-7 12:55
想問有冇家長試過教冇身分證明既影片上ABRSM Performance Grade Exam?我幫小朋友錄片既時候睇漏左但係小朋 ...

其實冇規定要小朋友自己講,可以大人代。
我係你會另補拍番鏡頭,影住身份証/passport (介紹曲目張form有冇拍?),之後剪接在鋼琴條片前面補番,之後先交,都好自然啫。

ABRSM 覆實左話Grade 1-5唔洗啦 上面條link係ABRSM提供,佢之後仲補左個document話真係Grade 6-8先需要,唔關條link 係唔係6-8先適用,佢講到明我小朋友個級別係唔需要身分證明,總之佢答咩就咩。 佢唔俾剪接所以我都冇補返就交左,到時睇吓點囉

kristypang0420 發表於 21-7-9 23:10
ABRSM 覆實左話Grade 1-5唔洗啦 上面條link係ABRSM提供,佢之後仲補左個document話真係Grade 6-8先需要,唔 ...

咁應該冇問題

kristypang0420 發表於 21-7-9 23:10
ABRSM 覆實左話Grade 1-5唔洗啦 上面條link係ABRSM提供,佢之後仲補左個document話真係Grade 6-8先需要,唔 ...

請問最後是否無show身份証明文件都ok?

Gina11 發表於 21-7-8 23:57
最後 : 祝你好運 ~希望無事喇 ~
初期呢,真係 6-8級先要ID既,但後尾2月左右講左係要既 (因為 12月時, ...

Del

‹ 上一主題|下一主題