用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2019/21 學校升中派位資料
樓主: miriam
go

2019/21 學校升中派位資料   [複製鏈接]

回覆樓主:

St Clare

https://pri.scps.edu.hk/wp-content/uploads/2021/07/Secondary-School-Places-Allocation-Result-2019-2021.png

我比較蠢,唔知點樣將圖貼上來.只好等能人來幫手

順便問問,去邊間丫?

miriam 發表於 21-7-6 09:25
好丫, 轉做集中學校資料帖
好似都係要轉返去你開的post先方便到以後有緣人的查閲啵

medicine 發表於 21-7-6 09:33
我比較蠢,唔知點樣將圖貼上來.只好等能人來幫手

順便問問,去邊間丫?

入左GHS  

IYY    發表於 21-7-17 14:02
medicine    發表於 21-7-6 09:41

醒目開學勳章 王國長老

medicine 發表於 21-7-6 09:38
好似都係要轉返去你開的post先方便到以後有緣人的查閲啵
我個帖係 "個人", 你個係 "學校", 無錯丫

放心, 我會慢慢睇帖搵資料丫

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大角嘴天主教小學
有勞分析

醒目開學勳章 王國長老

cmir 發表於 21-7-6 09:41
入左GHS

去報報料丫~~

2019/21 年度升中派位統計
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

totemss 發表於 21-7-6 09:46
大角嘴天主教小學
有勞分析
我都係等大神來分析咋.

回覆 medicine 的帖子

你好,好多學校網頁未更新

medicine    發表於 21-7-6 10:05

medicine 發表於 21-7-6 08:38
油蔴地天主教小學 - 升中概況 (ymtcps.edu.hk)

Deleted

回覆 小鹿揀學校 的帖子

德信今年請左st.jo校長嚟講talk.

lolento 發表於 21-7-6 10:14
回覆 小鹿揀學校 的帖子

德信今年請左st.jo校長嚟講talk.
甘就吸引了有校長信

聖公會田灣始南小學2020-2021 年度畢業生升中概略(截至2021年7月6日止)

第一組別學生升讀英文中學百分比:100%

本校畢業生主要升讀中學包括:

中學名稱                                 人數

聖公會呂明才中學                   19
中華基金中學                            9
嘉諾撒聖心書院                        9
香港華仁書院                            8
嘉諾撒聖方濟各書院                7
聖嘉勒女書院                            7
英華女學校                                4
聖士提反女子中學                    4
聖公會鄧肇堅中學                    3
香港真光中學                            3
港大同學會書院                        2
聖士提反書院                            2
港島民生書院                            2
嘉諾撒書院                                2
聖保羅男女中學                        1
皇仁書院                                    1
英皇書院                                    1
華仁書院(九龍)                    1
聖保祿中學                                1
聖保祿學校                                1
滬江維多利亞學校                    1
庇理羅士女子中學                    1
長沙灣天主教英文中學            1
聖言中學                                    1
港澳信義會慕德中學                1
香港仔浸信會呂明才書院        23
新會商會陳白沙紀念中學        15
香港真光書院                             5
聖伯多祿中學                             3
金文泰中學                                 2
培僑中學                                     1
漢華中學                                     1
張振興伉儷書院                         1
香港鄧鏡波書院                         1

循道學校
https://www.kmsch.edu.hk/cms_system/file/media/2021/20210706r01.pdf

miriam 發表於 21-7-6 09:26
港島東區,基灣(愛蝶灣),即新基灣

中華基督教會基灣小學(愛蝶灣)

16網新基灣2021年59%升B1中學

2021年 (6/7數據)
Band^ 官津本區+他區+直資
B1 官津 45+13=58 (49.15%)
B1 直資 12 (10.17%)
----------------------------------------------------
B1 45+13+12=70 (59.32%)
英皇 2 皇仁 2 |
BPS 8 嘉諾撒 4 /
YWGS 1 SSGC 2 MSS 1 坑真 1 |
張祝珊 8 中婦 6 港島民生 4
聖馬可 14 筲官 1 /
高主教 1 聖鄧 1 迦密 1 沙蘇 1
直資: 協恩 2 |
SPCC 4 赤提 2 港同 1 滙基KE 3

B2A-1C 0+0+3=3 (2.54%)
直資: 中華基金 2 羅氏基金 1

B2 15+0+2=17 (14.41%)
慈幼 1 |
衞理 6 劉永生 3 顯理 5
直資: 培僑 2

NR^^ 21+2+5=28 (23.73%)
寶血 6 |
衡怡 4 小福 4 文理(香港) 2 嶺南 2
桂華山 1 筲東 2 /
李潤田 1 陳朱素華 1
直資: 匯知 2 漢華 3
----------------------------------------------------
總數: 81+15+22=118人 (100%)

^ 據hkpapa《全港B1中學名單》
^^ NR包括部份坊評B2及B3校

2020-21 年中學學位分配狀況
http://www.ccckeiwan.edu.hk/tc/news_detail.php?id=711

https://www.edu-kingdom.com/data/attachment/forum/202107/06/090705et8ee8dpthb5enez.jpg

totemss    發表於 21-7-6 10:40
medicine    發表於 21-7-6 10:38

回覆 Poyau 的帖子

有勞新舊油天,大天數據分析,感謝

醒目開學勳章 王國長老

medicine 發表於 21-7-6 08:13
誤打誤撞開左標題,還請各大神報料以及分析數據

31:  德信學校 (taksun.edu.hk)
我要轉返我做樓主先得, 依家好多資料唔知丫~~

miriam 發表於 21-7-6 11:14
我要轉返我做樓主先得, 依家好多資料唔知丫~~
h好

醒目開學勳章 王國長老

medicine 發表於 21-7-6 11:22
h好
轉了
見到你個帖我即刻乜都唔諗, 之後先知出事

miriam 發表於 21-7-6 11:22
轉了
見到你個帖我即刻乜都唔諗, 之後先知出事
係丫.我之前就係想到尼樣.
‹ 上一主題|下一主題