用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中素描
go

初中素描 [複製鏈接]

亞女今年升中,本身好喜歡畫畫,想學素描,請問石門/將軍澳/觀塘有冇好畫班,或者有冇私人老師?
   1    0    0    0

係網上跟下 you tube 學都得,我女上網跟住畫,都唔錯,仲有教唔同 techniques 架

KIMLIFEINUK 發表於 21-7-9 20:22
係網上跟下 you tube 學都得,我女上網跟住畫,都唔錯,仲有教唔同 techniques 架
...

請問有冇youtuber推薦?
我女都好鍾意畫畫,疫情前有去屯門嘅一間畫室,次次至少個半鐘,疫情後停咗到而家,都唔知俾唔俾佢返去好。。其實跟YouTube係咪都可以呢?仲記得幾年前見網上有中學生跟住畫眼睛同眼淚,畫到超級靚。。

dingyan 發表於 21-7-10 17:35
請問有冇youtuber推薦?
我女都好鍾意畫畫,疫情前有去屯門嘅一間畫室,次次至少個半鐘,疫情後停咗到而家 ...

就咁係 you tube 度 search "pencil drawing" 然後睇下邊個圖鐘意就跟住畫,我女亦係跟住畫眼,畫得好靚,有唔係太清楚時,再返去 replay 多一次,都幾work.

其實而家細路有咁多資源,試下叫佢地自己去發掘下,唔好安排太多,我見我女係英國D同學,個個自己上 youtube 整呢樣果樣,有D仲攞自己既作品返學校賣俾同學添!

KIMLIFEINUK 發表於 21-7-10 20:43
就咁係 you tube 度 search "pencil drawing" 然後睇下邊個圖鐘意就跟住畫,我女亦係跟住畫眼,畫得好靚 ...

多謝妳嘅分享等佢都試吓

dingyan 發表於 21-7-10 20:46
多謝妳嘅分享等佢都試吓

其實我見佢畫畫下幾好玩,連我自己都想試下!

佢畫時我又係佢隔離,讚下佢!都好親子活動架!

加油!

‹ 上一主題|下一主題