用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 公主病英文補習中心老師
go

公主病英文補習中心老師 [複製鏈接]

俾個公主病英文補習老師激到嘔血,仲要讀緊HKU 法律晚間課程,將會成為律師。zoom 補習1對5,成日改時間上堂,其實日日時間已定好真係好難改,近排多人考試唔上堂,佢可以因為得一兩個上堂覺得蝕,明明開始上堂都可以即時取消,完全唔顧及按時上堂嘅學生,仲要覺得自己啱晒,你同佢講佢無理到退你學,究竟乜癲婆黎架(emoji)

1    0    0    0

回覆樓主:

HKU 晚間 law 係人都讀得,讀完吾可以即時變律師
冇原因/不合情理放飛機可以cut
妹妹豬 齊來做個好朋友)

ceciwong2008 發表於 21-6-23 23:05
俾個公主病英文補習老師激到嘔血,仲要讀緊HKU 法律晚間課程,將會成為律師。zoom 補習1對5,成日改時間上 ...

甘受氣,又冇品,早走早著。但有冇蝕到堂畀佢?

ceciwong2008 發表於 21-6-23 23:05
俾個公主病英文補習老師激到嘔血,仲要讀緊HKU 法律晚間課程,將會成為律師。zoom 補習1對5,成日改時間上 ...

點可以成日變,早走早着,好似唔想教咁!我女果間網課又係成日改時間,俾咗成個月錢,點都要上埋先,而且個老師又係有公主病咁,講野語氣好乞人憎,幾個月前初初學唔係咁,真係日久見人心。

太唔負責任,快D走!

我女幫小朋友補習,早幾日備課,每堂都備課,佢係中學生,星期六、日都自己一大清早set alarm 起身,從未試過遲到或除消人地既堂。佢星期六、日仲特登唔出街玩,留所有時間去補習!一件己經committed 了既事係應該明白會有犧牲,有責任確保自己緊遵受託既誠諾,咁樣要求一個老師不為過!

做學生既學習態度係最重要!

做老師既教學態度亦係最重要!

呢個世界,大把優質既人,真係唔可以強迫一個老師去「用心」,心不在,也只是浪費了家長既一片苦心!令人生氣!!

回覆樓主:

我以為真係有間英文補習中心個名叫公主病,咁有趣~~~

讀法律,同可以成為律師,當中仲有段路係要行嘅~~~

KIMLIFEINUK 發表於 21-6-27 19:41
太唔負責任,快D走!

我女幫小朋友補習,早幾日備課,每堂都備課,佢係中學生,星期六、日都自己一大清早s ...

同個老師傾,佢真係覺得自己無錯,仲話返我「我唔知你咁忙唔得閒上堂」,仲話取消會補堂。大佬呀,學生活動已排,唔係你想改就改

mcl203 發表於 21-6-27 20:03
讀法律,同可以成為律師,當中仲有段路係要行嘅~~~

千祈唔好俾佢做到律師,超無禮貌!

ceciwong2008 發表於 21-6-28 00:24
同個老師傾,佢真係覺得自己無錯,仲話返我「我唔知你咁忙唔得閒上堂」,仲話取消會補堂。大佬呀,學生活 ...

吓!真係好過份啊!

我之前都有讀過 hku part time law degree, 係 london u 果一個,如果佢係果一個,其實畢業率唔高,係好 demanding 既course, 我順利畢業,但我真係非常努力咁讀,仲勤力過我讀 first degree 果陣!

咁無禮貌真係做朋友都唔理想!

KIMLIFEINUK 發表於 21-6-28 00:38
吓!真係好過份啊!

我之前都有讀過 hku part time law degree, 係 london u 果一個,如果佢係果一個,其 ...

點只做朋友唔理想,做人都唔理想(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題