用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 龍校係咪真 B1
樓主: kudon
go

龍校係咪真 B1 [複製鏈接]

keechoi 發表於 21-7-31 03:34
似乎您真系好唔鐘意呢間學校

係呀,由鍾意到唔鍾意,直至睇到嗰張通告,現在直情係反感,最衰都係我未能做到熱愛學校,所以我好認同老細話誠意好緊要好重要。之前有d留言我都delete咗去,怕惹麻煩。有時唔聽咁多唔睇咁多可能仲好,所以鍾意嘅家長千祈千祈唔好俾我影響到。我承認現在有偏見架,不要pm問我聽到乜見到乜知道乜,鍾意嘅繼續鍾意唔好理我當我無知講廢話,唔喜歡嘅亦都唔會追問。

kudon 發表於 21-7-31 10:26
係呀,由鍾意到唔鍾意,直至睇到嗰張通告,現在直情係反感,最衰都係我未能做到熱愛學校,所以我好認同老 ...
如果你只對個別學校有偏見真係唔太好,應該要對所有學校都有偏見,咁就公道啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 21-7-31 10:56
如果你只對個別學校有偏見真係唔太好,應該要對所有學校都有偏見,咁就公道啦! ...

對其他學校冇偏見係因為我冇深入去了解,如果冇了解過又要有偏見,咁就真係唔太好

kudon 發表於 21-7-31 10:26
係呀,由鍾意到唔鍾意,直至睇到嗰張通告,現在直情係反感,最衰都係我未能做到熱愛學校,所以我好認同老 ...

希望你仔女都搵適合的學校啦,讀得開開心心。

keechoi 發表於 21-7-31 11:14
希望你仔女都搵適合的學校啦,讀得開開心心。

謝謝你

kudon 發表於 21-7-31 11:32
謝謝你,已經搵到了。其實沒有一間學校十全十美,最重要係家長能唔能夠接受學校唔好嘅地方。
...

那真系恭喜你,縕到小朋友適合的學校,大家一齊努力啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

keechoi 發表於 21-7-31 14:35
那真系恭喜你,縕到小朋友適合的學校,大家一齊努力啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

選龍校,最重要係龍校中學部啱自己心水,否則只係作繭自縛
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 21-8-1 15:05
選龍校,最重要係龍校中學部啱自己心水,否則只係作繭自縛

絕對讚成
‹ 上一主題|下一主題