用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Pebbles playgroup堂上喊係咪衰過唔讀?
樓主: chichi730
go

Pebbles playgroup堂上喊係咪衰過唔讀? [複製鏈接]

chichi730 發表於 21-6-17 16:16
有冇人係冇讀Pebbles入到St. Cat N架?

有 起碼識5-6個 所以pebbles %唔係高
當playground ok , 當籌碼驚失望

chichi730 發表於 21-6-17 16:14
回覆 wannabefa 的帖子

咁你讀左pebbles幾耐?同埋有冇讀其他n班?升到St Cat K會唔會唔關pebbles事而係讀其 ...

我大約讀左pebbles 大半年就interview pn

之後有讀greenfield pn
升到st cat k1, 我覺得唔係太關事
可能因為疫情,當時拍video時,pn都無返幾多日學

祝你成功

回覆 chichi730 的帖子

唔關事架
就算讀左都唔代表大機會有offer
唔讀亦有大把人有offer
同埋讀左pebbles 都唔一定有sec in
如果時間唔啱 我覺得唔需要讀
讀pebbles唯一好既係
當f2f 你會去返pebbles 個度interview
咁你熟悉個環境自然唔會喊 (可能表現都會好D)

面包超人360 發表於 21-6-18 10:31
回覆 chichi730 的帖子

唔關事架

疫情你預咗冇面對面interview 所以熟習環境對SC interview 冇用,但覺得pebbles 幾好,囡囡升到PN!

So far阿女讀咗SC PN甘Z一年,都明點解咁多人想入,因為真係好好!特別兩文三語!每日都愉快學習,我K1有其他offer都好難揀!

唯一缺點學費校車貴!但都值得

回覆 happymeme 的帖子

請問有讀st cat pn對入佢既K係咪有優勢d(雖然我知要再in過)今年疫情好返d反而未必拍片喎
但我覺得如果拍片反而有讀pebble有幫助,因為冇得面對面in,唔知學生能力,要靠playgp d成續考核

chichi730 發表於 21-6-18 13:56
回覆 happymeme 的帖子

請問有讀st cat pn對入佢既K係咪有優勢d(雖然我知要再in過)今年疫情好返d反而未必 ...

基本上SC PN係直升K1, 上堂時評核,小朋友咁細個我冇聽過不收上K1
但要入英普班比較難!
‹ 上一主題|下一主題