用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有人讀緊MCHK (科學園)嗎?
go

[小學] 有人讀緊MCHK (科學園)嗎? [複製鏈接]

有無讀緊Malvern College Hong Kong 的家長,對學校師資、環境評價如何?見好少人提哩間學校,加上學校admission 電話無人聽,想知學校管理如何?是不是比較多內地學生入讀?
   0    0    0    0

我見到討論區內有討論過,可以參考。我不是用家,我對這間學校亦有很大興趣。

little-bunny 發表於 21-6-15 09:25
有無讀緊Malvern College Hong Kong 的家長,對學校師資、環境評價如何?見好少人提哩間學校,加上學校admi ...
聽講幾多國內學生, student mix 唔係太好。
除非你住係附近,否則有好多其他好選擇。

我是用家,班內有內地生,但我們班內地生比例不高。整體學校教學我非常滿意,尤其師資及非常有心的校長,當時女女是努力了一段時間自己考入,入學一年後感覺她主動多了,有興趣可看看學校的介紹,學校亦有放YouTube介紹的

BebeCandy 發表於 21-6-15 22:57
我是用家,班內有內地生,但我們班內地生比例不高。整體學校教學我非常滿意,尤其師資及非常有心的校長,當 ...

謝謝分享,我仔將會8月入讀FY2,可唔可以分享多啲學校資訊?有沒有建議如何準備入學和適應?Thx

學校跟足IB 教學課程,每星期都有通訊,課程亦有newsletter 作介紹,你亦可以看看學校網頁介紹,而我小朋友8月FY1 , 學校在現時有transition 的課堂,亦有詳細介紹myp 資訊比家長的

我想知上課或功課點?會唔會好谷?我地都考慮緊。我個仔比較適合活動性。九月會搬來香港做插班生。尬陣喺希臘間學校都幾輕鬆。擔心轉校加突然間轉到比較academic佢會難適應。7歲人仔。
‹ 上一主題|下一主題