用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇小朋友homestay?(因year 9學校先有boarding) ...
go

[英國] 有冇小朋友homestay?(因year 9學校先有boarding) [複製鏈接]

我仔十一歲要homestay, 有啲擔心,有冇人小朋友有homestay 經驗?
   1    0    1    0

amybaby 發表於 21-6-11 00:59
我仔十一歲要homestay, 有啲擔心,有冇人小朋友有homestay 經驗?
Many HK people have escaped to the UK. Don't you have any friends now living in the UK who can take care of your kid?

amybaby 發表於 21-6-11 00:59
我仔十一歲要homestay, 有啲擔心,有冇人小朋友有homestay 經驗

係邊區?可否找有提供boarding 既學校,十一歲咁細要 homestay確是太危險,萬一遇上唔好既家庭,細路仔有可能唔敢出聲!

我見有好多 school 有 year 7 開始既 boarding 提供

係呀,太細個,男仔都一樣危險,何必冒咁大既險?如果係學校寄宿始終安全D,彷且呢度中學生多數自已搭車或行路返學,如果你寄住家庭唔近,仲要自己每日搭車返學放學添!如果你要佢接送埋,應該會收你錢。

回覆樓主:

其實家姐今年會同佢讀同一間學校,家姐讀year 10,所以家姐可以boarding, 但細佬year 7只有homestay, 所以有啲擔心

‹ 上一主題|下一主題