用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑期電腦編程班
go

[其他] 暑期電腦編程班 [複製鏈接]

細仔小二, 學校電腦堂學過用 Scratch 寫 program, 佢好有興趣, 周不時自己寫下改下, 有啲效果仲出乎我意料之外

想暑期畀佢參加電腦編程班"進修"下, google 過, 好多阿仔年齡的 Summer Camp 都係當你唔識咁教, 我怕太淺佢無聊我又嘥錢, 但再上已經到 10 歲以上...

請問邊度有啲進階小小的可介紹? Thx a lot

0    0    0    0

gunsix 發表於 21-6-10 12:38
細仔小二, 學校電腦堂學過用 Scratch 寫 program, 佢好有興趣, 周不時自己寫下改下, 有啲效果仲出乎我意料 ...
坊間其實有唔少 Scratch programming 既課程,社區中心嗰啲會平啲。如果家長有時間,其實一齊上網睇啲免費既課程,效果亦唔錯。加上MIT有 Scratch programming 既網絡社區,有唔明可以上網同其他人討論。

王家爸爸 發表於 21-6-11 18:25
坊間其實有唔少 Scratch programming 既課程,社區中心嗰啲會平啲。如果家長有時間,其實一齊上網睇啲免費 ...
Thanks, 即係 Coursera 果啲? 等我摷下先
‹ 上一主題|下一主題