用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請賜教, Jupas 既校長推薦計劃
go

請賜教, Jupas 既校長推薦計劃 [複製鏈接]

請賜教, 已有Jupas 既校長推薦計劃

我唔係好識校長推薦計劃點玩法?  有冇JM可以分享一下。

其實加到幾多分?
最驚佢炒中文, 冇3分, 到時係咪3間(A123)有 CO 3322 offer 都冇用 ?

Thanks.
   0    0    0    0

回覆樓主:

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3827630

回覆樓主:

最少都要達到學位入學要求。上面條link, 你爬下文,有你要的答案。

LovelyKwan 發表於 21-6-1 13:06
請賜教, 已有Jupas 既校長推薦計劃

我唔係好識校長推薦計劃點玩法?  有冇JM可以分享一下。

首先分數一定達到大學最底入學要求,之後要睇每個學科分數。例如工程,港大要24 分,但有CO 可以21 分收,每個學科收生不同。如果樓主話中文得2 ,應該不達標。

leelee_m 發表於 21-6-1 23:31
首先分數一定達到大學最底入學要求,之後要睇每個學科分數。例如工程,港大要24 分,但有CO 可以21 分收, ...

請問Jupas 收到第二志願嘅CO, 如果放榜日夠分取錄咗,係咪就等於放棄排前面第一志願嘅學科?

popocat 發表於 21-7-18 23:32
請問Jupas 收到第二志願嘅CO, 如果放榜日夠分取錄咗,係咪就等於放棄排前面第一志願嘅學科?
...

不是。CO 在A2, 但A1夠分Jupas系統也是分A1比你。

P1001S 發表於 21-7-19 09:20
不是。CO 在A2, 但A1夠分Jupas系統也是分A1比你。

Thanks! 咁放榜日如果A1都夠分就唔洗改了
‹ 上一主題|下一主題