用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 小六升中一 暑假想補好D數
go

小六升中一 暑假想補好D數

我女向來D數都麻麻,驚佢一入中學就追唔上,請問油尖旺區有邊間好嘅補習社可以提供。
謝謝!

Belle_Piano 發表於 21-5-25 14:37
我女向來D數都麻麻,驚佢一入中學就追唔上,請問油尖旺區有邊間好嘅補習社可以提供。
謝謝!

中之前阿女中一年補過”數高斯”,小班教,一對2,3個,可以跟同學進度補。但勁個2個阿sir只教高中。

kirstyau 發表於 21-5-25 21:54

中之前阿女中一年補過”數高斯”,小班教,一對2,3個,可 ...

我去睇睇先。thx.

Belle_Piano 發表於 21-5-25 14:37
謝謝!

同問,不過港島區有嗎?

bopui0607 發表於 21-5-26 12:50
同問,不過港島區有嗎?

數高斯 係灣仔有,老師有心教數。

kirstyau 發表於 21-5-28 14:53
數高斯 係灣仔有,老師有心教數。

你小朋友補過 ?可否私信邊位老師好。

上網search 唔到, 有網址嗎?

謝謝。

bopui0607 發表於 21-5-28 14:54

你小朋友補過 ?可否私信邊位老師好。

阿女中一補過成年,網頁頭2個主要教高中,阿女補時係其他老師,冇特別理係邊個。如果想搵跟貼D,補底會OK。但阿女本身ok,想再提升就轉了。

https://www.gaussmaths.com/tutor/

kirstyau 發表於 21-5-28 15:00

阿女中一補過成年,網頁頭2個主要教高中,阿女補時係其他 ...

謝謝啊!咁你阿囡後來去邊度提升 ?

bopui0607 發表於 21-5-28 15:06
謝謝啊!咁你阿囡後來去邊度提升 ?

超研。又唔可以話提升好多,叫有進步,主要鍾意佢有功課,有測驗。當溫左習。

2間都係阿女補過補緊,但初頭都係自己網上搵,唔係咩勁野人地介紹,但依家搵補習,會搵間只專補一科個D。

kirstyau 發表於 21-5-28 15:09

超研。又唔可以話提升好多,叫有進步,主要鍾意佢有功課, ...

咁英文你有冇介紹啊?謝謝。

bopui0607 發表於 21-5-28 15:16
咁英文你有冇介紹啊?謝謝。

沒有。阿女英強中弱

kirstyau 發表於 21-5-28 15:25
沒有。阿女英強中弱

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)咁中文佢有冇補 ?

bopui0607 發表於 21-5-28 15:27
(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)咁中文佢有冇補 ?

上門

kirstyau 發表於 21-5-28 15:09

超研。又唔可以話提升好多,叫有進步,主要鍾意佢有功課, ...

超研會深過高斯,aim at 拔尖 ? 高斯係較為補底 ?

bopui0607 發表於 21-5-28 15:51
超研會深過高斯,aim at 拔尖 ? 高斯係較為補底 ?

數高斯一對2,3,補底好D,但唔覺有功課測驗,小女唔迫唔會操數做數。

超研講得快同教技巧,但要本身唔太差,唔係跟唔切。

2間都有暑期班,睇下自己需要邊類型,大班提升/小班補底,暑期班試左,唔得咪轉。 同埋補習都好講夾唔夾,畀小朋友試咗先啦!唔一定這2間,個D商業大廈數埋都已經唔知幾多補習,上網打幾隻字已經大把,再續間用名search睇下有冇人評價,自己係甘搵返黎,或再睇下仲有冇人介紹。

要戴定頭盔,我覺得好唔一定真係好 可能係我要求低。 超研係EK都有劣評,但阿女冇見過佢講既情況。

kirstyau 發表於 21-5-28 15:59

數高斯一對2,3,補底好D,但唔覺有功課測驗,小女唔迫唔 ...

我明啊!多謝你意見。       

數底本身強就揀超研,老師教好多技巧同教點諗野,不過就大班上堂,同埋預咗真係要做功課同測驗,啲學生個個都好勤力,下苦功係keep到頭幾名,bk個劣評似比人抹黑啦,我囡補足6年都完全無見過那post咁講嘅情況

補底嘅話數研旺角centre我覺都好好,老師都好用心好肯慢慢教,細班又遇到好老師其實好過私補,我一仔一囡,仔仔係數研都補到中二,因為疫情先停咗,家姐自己教返

補數學最重要都要睇你想搵補底定拔尖,我經驗係呢一科要分得好清楚,無得夾硬黎,阿囡上數研嫌簡單覺得悶,我仔上超研覺得跟唔到,真係兩睇,希望你搵到好老師啦

Ncyky 發表於 21-6-3 19:42
數底本身強就揀超研,老師教好多技巧同教點諗野,不過就大班上堂,同埋預咗真係要做功課同測驗,啲學生個個 ...

咁請問邊個老師會好D?我囡D數真係麻麻地。
Thx(emoji)

回覆樓主:

數底麻麻就數研啦,我pm你

Ncyky 發表於 21-6-3 19:42
數底本身強就揀超研,老師教好多技巧同教點諗野,不過就大班上堂,同埋預咗真係要做功課同測驗,啲學生個個 ...

我女咪懶個D會欠功課收紙仔,遲早比人踢走。阿女話真係有測驗最差(再補考完)比人踢走(超研)