用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有冇係UK返HK 係heathrow 机場book LAMP Fit to Fly ...
go

[英國] 請問有冇係UK返HK 係heathrow 机場book LAMP Fit to Fly LAMP

請問個檢测要几耐先出到report.  我個仔塔CX 机1220 departure, 朝早8点前做到檢测趕得切吗?
Many thx.

chuchuma 發表於 21-5-21 14:47
請問個檢测要几耐先出到report.  我個仔塔CX 机1220 departure, 朝早8点前做到檢测趕得切吗?
Many thx.
...

時間好趕好趕呀!你要小心!

已有資深家長在早幾日分享左:
仔手持test report, 8點在counter 等check in, 8.20才有staff開始服務。隻機在11點關門。

另外有個家長講左book早上07:15做test,我建議你安排越早越好,test centre開7am。

其他新入來的家長,如搵test info, 建議大家在「英國回港RT-PCR Test」從post 1開始睇到尾,重要資訊好多,包你獲益良多。

比我就book 7點或早一日到機場住一晚。

yuyueng 發表於 21-5-21 15:07
比我就book 7點或早一日到機場住一晚。

係囉,如比我,我直情安排孩子早一日到機場做左test先,時間太趕,我在香港一定會擔心,緊張到不得了。

TTEE1819 發表於 21-5-21 15:11
係囉,如比我,我直情安排孩子早一日到機場做左test先,時間太趕,我在香港一定會擔心,緊張到不得了。
...

YES !尤其機場酒店好似唔系好貴,我見幾十鎊一晚。

唔踭在啦,還定洗錢洗到已經倒水甘啦。

7:00 做趕得切。我囡之前做完係check in 通知地勤一聲。佢哋都話趕到,如果Check in counter 就close 都未收到就通知佢哋。結果8:30 收到結果

chuchuma 發表於 21-5-21 14:47
Many thx.
...

太趕了有D險,高峰期人多!預早一日做在倫敦住一晚第朝早拎報告!!

真係太趕,早排未係高峰時期可能快少少,6月開始陸陸續續返港,學生多左,不如早一晚去機場,我見有人話機場酒店40-50鎊。

請問坐CX 早1⃣️天做test report , check in 時要唔要print 出來 定係比email 佢哋睇就可以?thanks!

如果想在機埸做Test, 我見CX 條link book Test 要register先可以睇到時間,是否是這樣?因為想知道現在做test 可以book 到幾時!

HICHOWMUM 發表於 21-5-23 01:10
如果想在機埸做Test, 我見CX 條link book Test 要register先可以睇到時間,是否是這樣?因為想知道現在做te ...

yes

Thank you

HICHOWMUM 發表於 21-5-23 01:10
如果想在機埸做Test, 我見CX 條link book Test 要register先可以睇到時間,是否是這樣?因為想知道現在做te ...
我見有話最多book 到四個星期後。

yuyueng 發表於 21-5-23 11:24
我見有話最多book 到四個星期後。

唔該你。
a :hammer: :yawn: