用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 去澳洲升中的迷思⋯⋯
go

[澳紐] 去澳洲升中的迷思⋯⋯ [複製鏈接]

小女今年小五,正準備呈分試,佢一向成績麻麻,特別數學常常肥佬,所以預佢呈分試不太有寄望。而家打算出年讀完小六送佢去澳洲,始終覺得香港教育制度不適合佢,請問大家有冇學校推介,普通便可以,prefer boarding school, 大城市,冶安好,agent 推介呢間 Stella Maris College , 大家冇乜意見?thx
   1    0    0    0

回覆 cy36baby 的帖子

係咪 Stella Maris College Manly NSW 呢間? 呢間無boarding, 同埋Year 7 & 8 要陪讀.

本來係香港升中已經係一轉變, 而家仲要離港升學, 女兒準備好boarding 未架?  

galaxiiy 發表於 21-5-14 15:24
回覆 cy36baby 的帖子

係咪 Stella Maris College Manly NSW 呢間? 呢間無boarding, 同埋Year 7 & 8 要陪 ...

agent 話可以homestay⋯⋯, 至於準備好未,都有問過女,佢so far ok. 佢性格都獨立,反而係自己唔捨得
‹ 上一主題|下一主題