用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 VSA 2nd interview
go

[小學] VSA 2nd interview

請問有人收到第二次面試通知未?謝謝

Yes.  Received this afternoon.

今日收到呀. 問過有D同學仔, 都收到了. 今年 2nd in 形式係咪唔同左?
家長唔需要入課室, 只係小朋友分組面試.

回覆 ohiobug 的帖子

Received invitation too ! 想問係唔係全部人都有second round interview ?

問吓大家係咪都有一個小朋友已經讀緊VSA架?我上網睇學校個網頁好似話呢一輪面試係有債券或者兄弟姊妹現就讀VSA的。

回覆 macychu1988 的帖子

No.....not everyone

回覆 MJ121 的帖子

無sibling 讀緊,但我小朋友讀緊vic感覺上,佢個班大部份人都有2nd in

我班並非每個有2nd in問過有siblings d 同學(有priority 已group in左), 話無考講故事, 8-10人一組 老師分別問問題

回覆 littlecat123 的帖子

8-10個人一group 幾多人in .請問知唔知會唔會讀字同考數學?

回覆 littlecat123 的帖子

多謝你既資訊!我仲以為現有sibling 嘅學生今次second in左先,之後就輪到冇sibling 既學生,因為我都係睇網頁個流程表🙈,不過我校舍嘅學生好似係琴日先收到email😊

我之前問過ADMISSIONS OFFICE,佢地話非DEBENTURE/非SIBLING 的一群,會在FAMILY INTERVIEW SELECT 一些學生再做GROUP INTERVIEW。DEBENTURE 同SIBLING 之前已經做左,所以這一輪是一些非DEBENTURE 同非SIBLING的。
我亦感覺上好似好多人都收到這一ROUND。我有幾個朋友不是維幼都收到。

回覆 Charlotte0428 的帖子

多謝你嘅資訊,因為我大仔而家讀緊K3喺維多利亞幼稚園,嚟緊九月就上VSA,我細仔就係讀緊K2今年嘅考生,唔知係咪因為咁佢唔當我有兄弟姊妹就讀VSA,等我打電話去問下先唔該晒你,謝謝!

唔知係唔係今年少左好多人報,之前有同學仔話最後一日報,application number 都係400尾可能因為咁入second round %好似多左。

今年應該多左人報名,因為同學截止前兩日報,都已經超過550.

我仲以為今年少左Tim ,知唔知有幾多人會入second round

今年多左非維幼生,相信更加難考

係,好多非維幼小朋友都有second in

If no second interview offer = decline!?!?! Does anyone know?

macychu1988 發表於 21-5-12 11:36

唔知係唔係今年少左好多人報,之前有同學仔話最後一日報,application number  ...

我朋友最後一晚11點幾報,係588呀

回覆 Mockkachu 的帖子

上年有好少部分係直接出offer,但真係好少數