用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 照咁落去,下個月考試都要分級考
樓主: 高達紅色
go

照咁落去,下個月考試都要分級考

piglet0529 發表於 21-5-7 20:53
據聞中英對照的

咁都好啲

回覆樓主:

我仔6月尾要考試
諗起都頭痛

醒目開學勳章

24/5起全面半天復課, 那應該不用分級考了

回覆樓主:

.....

piglet0529 發表於 21-5-11 16:32
24/5起全面半天復課, 那應該不用分級考了
我哋年年6月頭就開始考試, 全面半天復課簡直就係為考試而安排
返學唔見咁勤力,考試就全面半日復課,真係只知道考考考

唔知9月開學如何安排?小學返半日應該還可以,大家多些時間休息,玩。

中學生,特別高中生返半日真係趕唔切教書,樣樣學到半桶水!

b3410 發表於 21-5-11 19:38
我哋年年6月頭就開始考試, 全面半天復課簡直就係為考試而安排
返學唔見咁勤力,考試就全面半日復 ...

今日睇到新聞時,同你諗法一樣,根本就係為考試而開學!

b3410    發表於 21-5-12 08:25

Same feel.  考考考 究竟佢地吸收幾多

無論學校考不考,我兩個女都是鑽研switch啦。

同之前廿一日隔離一樣,突然到考試又唔使限番喎,咁成年唔番又唔知為乜?

醒目開學勳章

我覺得最主要考埋dse先,費事考考下有個案又要清場(真係識人去到試場先發現要轉場),但咁啱5月尾s1-5又開始考試啫

bobbob 發表於 21-5-12 15:35
我覺得最主要考埋dse先,費事考考下有個案又要清場(真係識人去到試場先發現要轉場),但咁啱5月尾s1-5又開 ...
可能都係原因。
我係一直對EDB復課返學安排不滿,所以點都覺得佢做的唔好