用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求意見 N班 大埔安基司 VS 火炭Joyful
go

求意見 N班 大埔安基司 VS 火炭Joyful

想請問大家意見選邊間? Thanks

安基司係主流PM offer, 火炭Joyful AM offer
本身住大埔, 地點好近安基司,但只有PM offer
去火炭要30-40分鐘,但有AM offer 語境較好

其實安基司主流 語境係咪會比joyful差好遠?

我唔知安基司情況,不過我小朋友而家讀緊另一分校Joyful N班,返咗兩個月學,英文已經好大進步,可以講出一句英文短句子,老師也很有耐性

只求語境,我覺得安基司唔會差joyful好多,計埋地點我會揀安基司。

Bayson 發表於 21-5-6 22:54
想請問大家意見選邊間? Thanks

安基司係主流PM offer, 火炭Joyful AM offer
係 火炭, 主要 有 3 間 幼稚園 ( 樂基, Joyful, boxhill ), 樂基 係 最出名, 派位最好 及 學術最好 ... 真係好少聽人 特登誇區 去 火炭 為左 讀 Joyful, 我有去 apply, 老師係有愛心, 但問佢pn/k1/k2會教d乜, 但似乎學術就唔係好深 lo, 同埋佢派位好普通下, 沙田一線校派得不多, 雖然佢收左, 但冇留位 ... 你小朋友要坐成 40 mins 先返到 , 不如選安基司或坐多 10 mins 去九龍塘讀好過。

安基司語境都唔錯呀,無謂特登去火炭吖,joyful 又唔係特別好

安基司讀一年n先,下年申請轉am k班