用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Ms Cheung 面試班好嗎?
go

Ms Cheung 面試班好嗎?

請問大家有否上過Ms Cheung面試班?可否分享下成效及對小朋友幫助有用嗎?
正在找面試班,唔知Lee度上好唔好

ac1212 發表於 21-5-4 17:00
請問大家有否上過Ms Cheung面試班?可否分享下成效及對小朋友幫助有用嗎?
正在找面試班,唔知Lee度上好唔 ...

同問,我都想知道

回覆 ac1212 的帖子

有聽聞過呢個老師,有冇用家可以分享?
我都想知..

我剛上, 覺得幾好, 有氣勢令小朋友要專心, pay attention

twinkle00    發表於 21-5-10 15:43

請問可分享老師資料嗎? centre 在那?thanks(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

小朋友上星期上左第一堂,有睇返拍片
老師好惡,明白小朋友可能有唔專心
但佢真係太惡,態度偏向奚落做唔到佢要求嘅小朋友多過正向鼓勵
我都擔心小朋友長期上佢堂會自信心低落
依家正搵緊第二間

hibella    發表於 21-12-14 15:55

我最後都上了,的確人夾人,唔係每個小朋友及家長都接受到老師一針見血及嚴厲的教法,但坦白說我小朋友進步不少,明白面試要求,學術及技巧上都紮實好多。
不過如果你與老師理念不一致,搵其他可能更有效,希望你搵到合心意的老師(溫馨提示,上完堂老師feedback好重要,記得找能夠follow up到)

我個女之前有讀過,但都係頂唔順轉走左。每次睇返啲片都好傷心,佢真係好惡。
我感覺佢只係著重比較叻既小朋友,我個女係好明確咁講唔想上佢堂
明明之前講嘢好似開籠雀咁,之後睇返啲上堂片我個女係驚到唔敢講。。。

hibella    發表於 21-12-14 15:54

面試班真係要人夾人。我小朋友跟Ms Cheung 上咗一年,Ms Cheung 嘅角色係響堂上教完小朋友,然後家長係要努力同小朋友溫習。

我自己覺得Ms Cheung 絕對係一個盡心盡力嘅老師,有時夜晚搵佢仲會好樂意同你分享點樣可以幫小朋友加強佢嘅弱點。而且上堂仲會拍片,有邊間面試班透明度會咁高?

所以除咗透明度高我真係諗唔到點解要送個小朋友比人X…

daydreamcherry 發表於 21-11-23 21:06
所以除咗透明度高我真係諗唔到點解要送個小朋友比人X…

小朋友試一次堂
睇翻全部片後沒有報名

做得好會讚,要全部人拍手
做得唔好會彈到打擊自信心

有朋友因為她很嚴格教得很深而鍾意上

只是跟本人生的教育理念有點不同

回覆 fairycatcher 的帖子

是有的

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

之前有朋友介紹佢俾我,我聯絡左佢,佢俾左個日子我來試,我仲為此調整了其他興趣班時間但第二日就冇再覆我,自此消失了⋯我以為佢忙⋯等多一個禮拜又發多一次問佢,都係唔覆⋯
感觉上这老师好飘忽…

adako728 發表於 21-12-12 17:30
之前有朋友介紹佢俾我,我聯絡左佢,佢俾左個日子我來試,我仲為此調整了其他興趣班時間但第二日就冇再覆我 ...

我當時又無唔覆既情況出現,就算轉時間都1-2日內回覆

回覆 CiCi0310 的帖子

我都想知

點解佢咁勁都仲要成日係FB SHOW自己學生有幾勁既? 其實佢都係同樂萃個D一樣都係揀精英收, 跟唔到就踢你走

fairycatcher 發表於 21-11-20 11:27
面試班真係要人夾人。我小朋友跟Ms Cheung 上咗一年,Ms Cheung 嘅角色係響堂上教完小朋友,然後家長係要努 ...

上堂拍片比家長睇番小朋友表演嘅面試班市面上係有嘅

mumumma 發表於 21-11-18 13:45
我個女之前有讀過,但都係頂唔順轉走左。每次睇返啲片都好傷心,佢真係好惡。
我感覺佢只係著重比較叻既小 ...

見到有朋友話好,本身我諗住遲啲k2試下,我想問係言語上好侮辱定係點?我都好擔心個女接唔接受到( ;´Д`)同埋想問一班有幾多個人?故事班同面試班係咪兩樣都要上?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊