用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 女校叩門
樓主: Grace12141
go

女校叩門

medicine 發表於 21-5-2 21:18
1係沒資格阿.第一點,英文89分,第二點,第11名

所以啲全A先可以叩,我哋當年嘅小學,相信無一個學生符合資格~~~

回覆樓主:

其實好多女校都有得叩,好少冇得叩,都係英華嗰啲先冇,不過有啲學校要自行揀過先得,例如庇理羅氏

mcl203 發表於 21-5-2 21:27
所以啲全A先可以叩,我哋當年嘅小學,相信無一個學生附合資格~~~
...
係吖,個規則有少少感覺怪怪地.
當然,解釋權在學校.我亦相信,(1)去扣,係會收.即使有對手都好,相信唔會有超過7個更勁的會扣.

Yo119yo119 發表於 21-5-2 21:29
其實好多女校都有得叩,好少冇得叩,都係英華嗰啲先冇,不過有啲學校要自行揀過先得,例如庇理羅氏 :wahaha ...
即係英華沒得扣,小白菜算沒得扣.KL幾間女校都有得扣(部分帶條件當日發叩門表)

印象中港島區自行冇揀過都可以叩的有: MSS, SFCC, SSGC, SPSS, SCGS & 坑真。
我意思係指可以交表/信及資料,但未必有得見。

GHS

Poyau 發表於 21-5-2 20:43
油真 如中英數成績合條件不用級10

True Light Girls' College Change of S1 Place (2020-2021)
C  要5,6 年級連續兩年(全年),有呢個成績 (英文A,中,數B,或者級10),門檻好高喎。
三私一直唔使去

醒目開學勳章

b3410 發表於 21-5-3 07:41
C  要5,6 年級連續兩年(全年),有呢個成績 (英文A,中,數B,或者級10),門檻好高喎。
三私一直唔使去 ...
3c1d級頭10應該睇油真唔上眼,我估

bobbob 發表於 21-5-3 10:15
3c1d級頭10應該睇油真唔上眼,我估

好衰架你。

medicine 發表於 21-5-2 20:21
好似舊年見到係話需要前十名?

請問有冇人知道扣門時,學校知不知道學生在三次呈分試後的全港排名架

bbhkkln 發表於 21-5-4 09:18
請問有冇人知道扣門時,學校知不知道學生在三次呈分試後的全港排名架

...
應該不會知道.

b3410 發表於 21-5-3 07:41
三私一直唔使去 ...

如果弱雞小學,好易級十,好易A