用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問元朗天水圍揀中學一問
go

請問元朗天水圍揀中學一問 [複製鏈接]

請問有媽咪知道元朗天水圍有邊間中學適合成績一般的小朋友讀,小朋友成績時好時壞,學校評估係band 1,班主任覺得係band2,但我自己感覺係band2尾band3頭,因為小朋友學習態度相當唔穩定,而自己又要工作無乜時間聽升中講座,所以唔太識幫小朋友揀學校,請有心得的媽咪指教下,唔該曬
   0    0    0    0

愛bb的媽媽 發表於 21-5-1 12:04
請問有媽咪知道元朗天水圍有邊間中學適合成績一般的小朋友讀,小朋友成績時好時壞,學校評估係band 1,班主 ...

如現時是6年級生,好似派位程序已完   

醒目開學勳章

elbar 發表於 21-5-1 12:12
如現時是6年級生,好似派位程序已完

學校交表上EDB限期係5月5号,可能樓主同學校申請左最後先交? 建議樓主選band2校,根據中英成績選中中或半英中

piglet0529 發表於 21-5-1 15:06
學校交表上EDB限期係5月5号,可能樓主同學校申請左最後先交? 建議樓主選band2校,根據中英成績選中中或半 ...

距EDB交表限期5/5(三)仲有幾日

https://www.info.gov.hk/gia/general/202103/30/P2021032900467.htm

「家長須將填妥的選校表格交回其子女就讀的小學,以便學校可於五月五日或以前送交教育局辦理。」

回覆 elbar 的帖子

唔好意思咁遲先覆因為小朋友要評估,無時間上來睇,小朋友係讀緊五年班,不過就快升6年,所以唸住搵定

愛bb的媽媽 發表於 21-5-7 15:32
回覆 elbar 的帖子

唔好意思咁遲先覆因為小朋友要評估,無時間上來睇,小朋友係讀緊五年班,不過就快升6年 ...

參考以下分享

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3826112

回覆 Poyau 的帖子

唔該你
‹ 上一主題|下一主題