用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 灣仔博思補習好唔好?
go

灣仔博思補習好唔好?

請問有無用同學係灣仔博思補開?想幫小朋友補初小數學,請問好唔好?
我搵過好似唔多人提
另外,有無邊間補習數學嘅可推介呀?
感謝

我都想知

依家差到死。老師鐘意遲到,上堂教嘢又不好。學生來來去去補冇幾堂就唔返,課室𥚃學生好少,老師都多過學生。搵第二間好過。

回覆 samaggie 的帖子

我報左幾科,貪佢小班教,每班2個學生,so far呀仔都上得幾開心

Kinki0109 發表於 21-5-24 23:00
回覆 samaggie 的帖子

我報左幾科,貪佢小班教,每班2個學生,so far呀仔都上得幾開心 ...

請問可否分享下你仔仔補得好唔好呢,係邊位老師教阿?我都打算俾小朋友由暑假開始join, 電話查詢過覺得ok, 想了解多d實際情況 Thx

wucc 發表於 21-5-24 23:12
請問可否分享下你仔仔補得好唔好呢,係邊位老師教阿?我都打算俾小朋友由暑假開始join, 電話查詢過覺得ok,  ...

都ok既,我可以分享下,呀仔今年讀小一,K3基本冇乜翻過學,上網睇佢間小學d cm話中英文都深
第一次test諗住自己教,先發覺自己唔係好識教,所以上網搵補習,見到都有同學仔係度上堂。第二次成績就好番d,幾鐘意哩度每班人小小,跟得足,好多時放工過黎湊佢,都有老師同我跟進。
我都有join到暑期班閱讀理解,希望可以識番多d字打好番個底。

因為唔想去區內另外兩間老牌補習社, 感覺像功輔班…… 我小朋友9月小一, 知道學校都深阿(會唔會甘岩同你小朋友一間呢)所以決定暑假要去補定全科先

謝謝你詳盡回覆, 甘我放心報名了

wucc 發表於 21-5-25 15:11
因為唔想去區內另外兩間老牌補習社, 感覺像功輔班…… 我小朋友9月小一, 知道學校都深阿(會唔會甘岩同你小 ...

我都有睇過幾間老牌補習社,問過太多人一班,學你話齋似功輔,而家仲係疫情期間,唔想太多人一齊補

Kinki0109 發表於 21-5-25 17:33
我都有睇過幾間老牌補習社,問過太多人一班,學你話齋似功輔,而家仲係疫情期間,唔想太多人一齊補
...
請問邊間係老牌補習社

Kinki0109 發表於 21-5-25 17:33
...

Agree, at least 1對8 好似我地讀書個年代甘, 不如我自己教番算啦… 阿Sir話會俾d學校卷佢做, 做完自己學校再會俾佢同區的其他學校試做

請問邊間補數學比較好?

lemon_cola 發表於 21-5-26 09:06
請問邊間補數學比較好?

我數研,同哩度都有補,因為有佢學校pastpaper同其他學校卷操。其實都冇話邊度補好啲,都係周圍試

wucc 發表於 21-5-25 20:45
Agree, at least 1對8  好似我地讀書個年代甘, 不如我自己教番算啦… 阿Sir話會俾d學校卷佢做,  ...

大家都係做卷,我寧願每班人數小d

回覆 Kinki0109 的帖子

我都打算9月開始試數研或學林, 搵過學林又冇咩評語....

回覆 大當家 的帖子

聖利祿,buddy quest?