教育王國

標題: OP/ DWE/ D Mind and The Prince [打印本頁]

作者: Ktmuimui    時間: 21-4-30 23:02     標題: OP/ DWE/ D Mind and The Prince

3套教材價錢由5萬中7萬不等你地用緊邊套教材?幾歲開始用?用家有何用後感可以分享下?

作者: Zonaa    時間: 21-5-6 09:55

我都想知
作者: Justmichelle    時間: 21-5-7 21:50

DWE, 我有個DWE group內有不少家長有埋OP, 但佢地都話DWE效果較好
Mind the prince未聽過

作者: baobaoco    時間: 21-5-9 01:10

我3套都有認真聽佢哋講解,最後我揀咗OP..我諗每個家長嘅著眼點都唔同,OP同DWE各有好處,我有朋友有呢兩套都係咁同我講,不過我中意OP多d
揀之前我有去佢個書架睇佢地d書,唔係只係聽佢哋點sell or只係睇佢哋sell嗰d, 有興趣可以pm傾下

作者: aaa_m    時間: 21-5-10 10:47

Ktmuimui 發表於 21-4-30 23:02
3套教材價錢由5萬中7萬不等你地用緊邊套教材?幾歲開始用?用家有何用後感可以分享下?
...

我細仔而家15個月,呢排用d mind & the prince ,配套都幾齊,有埋ai 筆,英式美式英文都有,用字生活化d

作者: HK-CR7    時間: 21-5-10 15:30     標題: 回覆樓主:

DWE用家 已畢左業 小朋友從細都中意迪士尼人物 所以呢套野佢好有興趣 亦從細唔抗拒英文 呢套最大得著係學到好多生字
不過如果俾我再揀我會揀D mind 因為學既野廣泛d 生活化d 好多用語大人都未必識又有美式英式對應 又有堂上(DWE都有堂但要另外俾錢同貴)睇返轉頭DWE就old school左少少 但d mind d公仔唔吸引 可能適合大少少既小朋友 如果小朋友中意迪士尼人物就唔駛諗買DWE 否則就買d mind

作者: aikemty    時間: 21-5-18 18:42

aaa_m 發表於 21-5-10 10:47
我細仔而家15個月,呢排用d mind & the prince ,配套都幾齊,有埋ai 筆,英式美式英文都有,用字生活化d  ...

身邊有冇人用?我見佢都幾新

作者: mama5k    時間: 21-5-20 16:25

aikemty 發表於 21-5-18 18:42
身邊有冇人用?我見佢都幾新
我有朋友買了套d mind 給孩子,早前探訪她一家,見她兩歲多的女兒都已經玩得很上手,認識很多字詞,字卡還分英式和美式用字。
作者: y133912    時間: 21-7-7 08:27

OP,英語發音,書既人物design接近香港書本
小朋友好鐘意,自己會拎書黎睇

作者: Ktmuimui    時間: 21-8-11 13:58

各有各好, 只要有時間陪讀, 都可以學習到
作者: Ktmuimui    時間: 21-8-11 14:06

D mind and the prince既教學內容同設計顧問professor David Crystal, 英國著名語言學大師, 著作有劍橋英語百科全書,牛津莎士比亞詞典等極具權威, 口碑很好! 我最後都係買呢個比小朋友, 誠意握介比媽媽!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5