用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇人知道長天、聖芳濟、循道
go

有冇人知道長天、聖芳濟、循道

叩門資料?

以往係收band 1 幾學生多

hidy88 發表於 21-4-29 18:52
叩門資料?

長天2020年叩門申請須知

https://www.mycswcss.com/2083723416.html

2020-2021年度中一侯補學位申請

A. 申請時段
二零二零年七月七日 (上午九時至十二時三十分,下午一時三十分至四時正)

B. 申請辦法
申請者須親身及由家長或監護人到本校遞交申請信件,並附聯絡電話,連同所需文件之副本。

C. 申請條件
(英文)                 (乙級/80分或以上)
(中文)                 (乙級/80分或以上)
(數學)                 (乙級/80分或以上)
(操行)                 (乙級/80分或以上)

D. 所需文件
1. 小學四、五及六年級成績表副本
2. 小六派位証副本
3. 近照一張 (四厘米乘五厘米)

E. 結果公佈
校方會將甄選結果以電話通知被取錄者,並需立即到校辦理註冊手續。 申請者毋須致電本校查詢結果。

F. 注意事項
申請者必須於二零二零年七月九及七月十日(中一註冊日)往原校辦理註冊手續。

Poyau 發表於 21-4-29 19:01
長天2020年叩門申請須知

https://www.mycswcss.com/2083723416.html

佢呢度無話要考筆試喎,即係唔駛考

唔該晒

聖方濟話要自行揀過佢或者乙一揀佢先至有得叩門

hidy88 發表於 21-4-29 18:52
叩門資料?

這三間叩門只得循道要考筆試,哩三間叩門收生以循道最看重成績,長天睇課外活動,聖芳濟就放低申請資料等call!

bbforever 發表於 21-5-15 17:58
這三間叩門只得循道要考筆試,哩三間叩門收生以循道最看重成績,長天睇課外活動,聖芳濟就放低申請資料等c ...

唔該晒,請問知唔知聖芳濟係咪即日call?長天係咪即時知得唔得?謝謝

回覆樓主:

sfxc 不是即日call, 放榜那天到學校取申請表,有2天時間交表,之後再call.去年申請表上,是寫7月17日前call.

chillerf 發表於 21-5-16 13:57
sfxc 不是即日call, 放榜那天到學校取申請表,有2天時間交表,之後再call.去年申請表上,是寫7月17日前call ...

唔該晒

hidy88 發表於 21-5-16 01:01
唔該晒,請問知唔知聖芳濟係咪即日call?長天係咪即時知得唔得?謝謝
長天叩門面試,以我早兩年情況,如叩門當日只見學長第一關後,無得見老師,就已知唔收,如可去到第二關見老師,見完都應要回去等通知!**兩年前嘅叩門安排唔知仲係咪咁!

bbforever 發表於 21-5-16 18:21
長天叩門面試,以我早兩年情況,如叩門當日只見學長第一關後,無得見老師,就已知唔收,如可去到第二關見老 ...

應該都係一樣,我朋友好似舊年叩過