用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 終於決定了英文和數學暑期班,中文有無人可幫下我 ...
go

終於決定了英文和數學暑期班,中文有無人可幫下我 [複製鏈接]

今年決定要追返之前停課miss 左嘅野, 決定了
馬鞍山babington Ladder and Rwi intensive course ,希望快d攪好個phonic, speaking oral and vocab.
數學就選了數研, 我覺得佢哋個老師幾好個課程又有系統
中文真係未諗到,其實學中文認字緊要啲定普通話好啲,中文好似比較少啲地方有得學
   7    0    0    2

feifei_baby 發表於 21-4-30 23:32
中文我知嘅有早慧、知識庫、創憶、jolly kingdom.... 你可以去望下啲教材啱唔啱,中文唔係淨認字,會有聽 ...

謝謝回覆,早慧-我係覺得幾好, 不過個時間地點唔啱,
知識庫- 我都有睇過, 不過佢將唔同嘅年齡人擺埋一齊, 個差距都幾大, 好似各有各做卷咁,創憶佢話每堂學四個字,我個人覺得好似有啲少

chingchub 發表於 21-5-1 14:01
如果係mos, 我地上過大眾教室,佢地專業出補充,好多小學都用佢地既補充教材,其實幫到小朋友接上小一模式 ...

謝謝回覆,我朋友分享,大衆佢唔係睇能力入班 就算新班,佢哋其他班教到邊度,就要跟佢地課程

2009kid 發表於 21-5-8 21:50
中文去上講故事書,當佢睇得書多就會認得多字

請問有冇故事班介紹
‹ 上一主題|下一主題