用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 多年以後, 有沒有什麼覺得註定是白費氣力的事? ...
樓主: retriever
go

多年以後, 有沒有什麼覺得註定是白費氣力的事?  

jli008 發表於 21-5-12 14:54
點講當然都一定會有些微幫助,適當運動肯定對身體係好,但過份及不合理就唔好,正正台灣發生一單正常既運動唔 ...
撘巴士也可以反車導致多名乘客死亡,邊驚得咁多架。若serious 玩/target港隊,咁要找prodessional help

YolandaTam 發表於 21-4-27 23:21
我哋係小學要求要學:一係入樂團或學校樂器班,如在外學要交學費單副本証明,所以一上中學即刻停。
...
Give me five

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Jane1983 發表於 21-5-2 15:47
你陪佢學係好好。我後生都跟同學去過溜冰,但未學識就無玩。而家老咗驚跌,又唔係好想學
...

我就係陪個仔去學inline skating; 跟YouTube 學。仔兩日識玩。我多兩三日。剛學識,輕輕一跌,落地唔好,左手骨折。

我是一個陪仔一齊學野嘅媽媽,學琴學游水;咩都係一齊體驗。但年歲漸長,運動野都係佢自己玩好了。

jli008 發表於 21-5-13 14:13
唔理機會率多少,一個都叫多. 比著係你,真係有一個比你中咗,你都唔會喺度講得咁理氣直壯啦~~
...
玩什麼eca 絕對是個人選擇,有時培養risk taking attitude對孩子將來都是幫助,信不信尢你

回覆 ar_mak 的帖子

off topic, 有冇睇衣朗乜事卡的新聞?原來佢條命真是一早編排帶領人類大遷徙去火星,真是0可信奇友,不可信奇毛

lambeanmama 發表於 21-5-13 15:25
我就係陪個仔去學inline skating; 跟YouTube 學。仔兩日識玩。我多兩三日。剛學識,輕輕一跌,落地唔好, ...
真唔好彩,希望早日康復,我都試過在ice rink 跌倒,痛到以為斷左肋骨,另一次見到有個女仔被救護人員抬走,呢d運動都是跟教練學好d,然後自己between lessons 練習,就好快上手

lambeanmama 發表於 21-5-13 15:25
我就係陪個仔去學inline skating; 跟YouTube 學。仔兩日識玩。我多兩三日。剛學識,輕輕一跌,落地唔好, ...

好好保重。

我唔係手腳靈活,好驚跌到一仆一碌。

ar_mak 發表於 21-5-13 21:30
呢單好似冇睇過喎!講咩架?

PS:實不相瞞,其實我最鍾意睇離題既野,同教育有關既野,真係好悶!

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2954318

ar_mak 發表於 21-5-13 21:37
我就反而唔係驚跌,只係擔心保險唔賠。再講,我屋企有支家傳之寶既藥油,完全冇有怕! ...
唔係賴地硬,Skating 跌親個種真係唔講得笑,有心玩保護裝備唔少得