用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 7月仲要唔要指定航班?
go

[英國] 7月仲要唔要指定航班? [複製鏈接]

7月坐Virgin返香港,怕又要指定航班!
   1    0    0    0

回覆樓主:

有無指定,真係要睇政府wow。我直覺「唔會掛」,7月跟4月唔同,7月好多學生回港。

Taimum 發表於 21-4-22 21:08
7月坐Virgin返香港,怕又要指定航班!
五月開始恢復直航,除非之後疫情反彈或者好多變種病毒,否則應該唔會有變啩!

政府話5月上旬已經有直航。除非21號同28號番香港嗰2班機,多人中獎。否則應該可以每日都有機返香港

回覆樓主:

希望順利啦!  今早睇新聞講酒店隔離又有問題,自己一向都唔鍾意酒店隔離,中央冷氣一樣咁危險,真係好麻煩!

FennieMan 發表於 21-4-22 22:49
政府話5月上旬已經有直航。除非21號同28號番香港嗰2班機,多人中獎。否則應該可以每日都有機返香港
...

5月開始,是否到港後,仍要21 days酒店隔離?

係呀!如果政府政策唔變,到香港後,要喺酒店(可以自己揀)隔離21天。
但政府仲未公佈5月幾多號開始,可以有直航。

我好彩訂了28/4回港。原本訂的2/5回港,已被改到11/5的機。給你們多些資料。

mango_vip 發表於 21-4-24 10:01
5月開始,是否到港後,仍要21 days酒店隔離?
21 日監禁真係幾難頂,酒店房間亦唔係大,504 小時獨留200尺空間,希望之後多D酒店選擇。

我覺得睇呢兩班機返嚟嘅人有無中變種病毒,無就好大機會同其他國家處理方法相同,有就麻煩.....21 日隔離我覺得變嘅機會唔大(emoji)

問題是青衣的酒店衛生不太好,comment 麻麻。如果21日都幾難頂

昨晚新聞啲專家話建議打咗兩劑疫苗可考慮減隔離時間至七日,不過有變種病毒國家除外!咁英國咪唔洗旨意括免!
心又一沉,唉!

kct18 發表於 21-4-25 13:52
昨晚新聞啲專家話建議打咗兩劑疫苗可考慮減隔離時間至七日,不過有變種病毒國家除外!咁英國咪唔洗旨意括免 ...

我覺得最緊要係可以返香港,隔離幾多日已經唔係重點

昨晚新聞啲專家話建議打咗兩劑疫苗可考慮減隔離時間至七日,不過有變種病毒國家除外!咁英國咪唔洗旨意括免 ...

我同你反應一樣,一路聽都幾開心,聽到尾就(emoji)

rainbowbb 發表於 21-4-24 20:54
問題是青衣的酒店衛生不太好,comment 麻麻。如果21日都幾難頂

最怕無病變有病

同感,呀仔仲話打咗疫苗同唔打都一樣,點解要打

YuYuMother 發表於 21-4-25 14:03
我覺得最緊要係可以返香港,隔離幾多日已經唔係重點

如果返咗來,唔洗再返去的話,隔離幾多日又有咩所謂呀!
不過作為家長,都希望一年可以見倒他們多幾次,但21日隔離,咪即係一年只可返一次香港,你話心唔心酸呀!
英國有變種病毒係事實,但現在已經控制得好咗喇,但都一樣無得翻身!
尤其係啲年紀小的小朋友,剛剛第一年過去,都唔敢同小朋友講住,怕嚇親佢地,唔肯過去英國讀書!

有得打就打定先,反正病毒唔會突然消失,呢兩三年應該都係咁玩,直到全球大部人打哂,我自己打哂,孩子未夠年齡,有乜野咪由我飛去揾佢
‹ 上一主題|下一主題