用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 k2 victoriaHG vs 迦南富榮
go

k2 victoriaHG vs 迦南富榮

學費一間$8600,一間$3xx, 小學已有sibling 直入一條龍一線津小,Victoria行15mins, 迦南行20-25mins or minibus 幾個站,唔知點揀好!

如果不是諗住考直私就迦南算

直私只會試spcc, dgs, 想轉因為victoria 都唔會幫到考直私!但又怕妹妹唔慣迦南

betaruce 發表於 21-4-19 21:53
直私只會試spcc, dgs, 想轉因為victoria 都唔會幫到考直私!但又怕妹妹唔慣迦南
...

spcc dgs 讀了victoria都好難入到,不如讀迦南慳錢算

而家K1讀緊victoria,都係擔心轉下之後差距大小朋友同家長唔適應,之前迦南又有單新聞老師定書包,唔知老師有冇愛心。

betaruce 發表於 21-4-19 22:49
而家K1讀緊victoria,都係擔心轉下之後差距大小朋友同家長唔適應,之前迦南又有單新聞老師定書包,唔知老師 ...

咁點解又讀讀下想轉

因為疫情經常停課,zoom一般,NET又hea

回覆 betaruce 的帖子

個人覺得好的NET係維記其中一大賣點,如果撞正你果個麻麻地,你又target LS,咁可能考慮轉好d

回覆 betaruce 的帖子

大仔係富榮畢業, 佢讀得好開心.  老師校長都好有心, 我估掉書包係個別事件.  同埋已經好耐之前.

如果唔係TARGET VSA/IS唔需要留係VEO,可能慳返D錢比小朋友報下出面既國際班好過.

betaruce 發表於 21-4-19 22:49
而家K1讀緊victoria,都係擔心轉下之後差距大小朋友同家長唔適應,之前迦南又有單新聞老師定書包,唔知老師 ...

老師還可以 校長冇乜愛心

Babymissu 發表於 21-5-14 22:44
老師還可以 校長冇乜愛心

唔係wor.... 校長好好,好關心小朋友。
大仔畢業後,我哋帶細佬返去interview,校長認得我都有問哥哥近況 (哥哥畢業前我係冇乜同校長講過嘢㗎... 係一位低調家長 )

校長之前整親隻腳返唔到學校參加畢業禮,佢都好唔開心。

我另外有朋友同校長熟啲,都話校長人好好。

回覆樓主:

Del

thank you. 大女以前個NET都好好,不過要撞彩。現在決定了轉另一間私幼