用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 關於簽英國學生visa
樓主: snugglechums
go

[英國] 關於簽英國學生visa  

我掛念嫲嫲 發表於 21-9-18 14:03
請問係指快證? thanks
Sorry,幾日冇入EK,遲左覆你。
是快證呀。

回覆樓主:

請問這幾天收到Visa的家長,你們是幾號申請的?

dreamer1187 發表於 21-9-23 10:08

我都想知今日普通證派到哪個申請日期(emoji)

dreamer1187 發表於 21-9-23 10:08
我21/9號上午收証, 係25/8去做的.

woodylam 發表於 21-9-23 10:41

今日應該26、27

mansuper 發表於 21-9-23 11:29
今日應該26、27

YES, 阿女26/8 做, 剛上去問有了! 不過AGENT 已放工, 要明天至改到機票.

VISA CENTRE 算好幫忙, 佢叫女日日2:00-2:30 去問吓有冇. 今日上去, STAFF 就SEARCH SYSTEM, 佢就叫佢等一下, 應該有. 結果等15分鐘就即刻拎. 拎完至收到EMAIL.

王家爸爸    發表於 21-9-24 13:52
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

mother904 發表於 21-9-13 19:02
呢轉visa好似快左,我地8/9去北角,今日收到email可以拎番passport,3個工作天咋,快到我唔信。 ...
你真係好快,我17/9去北角做快證,仲等待中,book 了3/10零晨機,唔敢book day 2 test 住,希望順利

三國1 發表於 21-9-23 15:20
你真係好快,我17/9去北角做快證,仲等待中,book 了3/10零晨機,唔敢book day 2 test 住,希望順利 ...

快証應該不遲過10個工作天就得. 正常下星期頭有.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

woodylam 發表於 21-9-23 10:41

剛剛阿仔收到短訊,明天可以去攞, 佢係31/8做普通證, 計過16個工作日

Jennie 發表於 21-9-23 15:01
YES, 阿女26/8 做, 剛上去問有了! 不過AGENT 已放工, 要明天至改到機票.

VISA CENTRE 算好幫忙, 佢叫女日 ...

恭喜哂

woodylam 發表於 21-9-23 15:31

剛剛阿仔收到短訊,明天可以去攞, 佢係31/8做普通證, 計 ...

恭喜,希望全部人都可快啲攞到

Jennie 發表於 21-9-23 15:21
快証應該不遲過10個工作天就得. 正常下星期頭有.
希望啦!你小朋友幾時飛

三國1 發表於 21-9-23 19:08
希望啦!你小朋友幾時飛

本來琴晚飛!結果趕唔到,明天等agent 覆最快邊日走都要走,星期一induction week.  錢解決到就算!

Jennie 發表於 21-9-23 19:12
本來琴晚飛!結果趕唔到,明天等agent 覆最快邊日走都要走,星期一induction week.  錢解決到就算!:igive ...
我唔敢 Book  day 2 test, 想係機場落地時做埋,驚改唔到

三國1 發表於 21-9-23 20:30
我唔敢 Book  day 2 test, 想係機場落地時做埋,驚改唔到

Day 2 test 機場落地做都一定要book, 否則係香港上唔到機。

yuiyui888 發表於 21-9-23 22:28
Day 2 test 機場落地做都一定要book, 否則係香港上唔到機。
我知呀!但我驚現在book 了,改唔到。其實要上機前幾多日要book

今朝改O左27/9 飛, booked 28/9 COVID TEST (0740) @heathrow T3. 而家未訂車.
之前有人BOOK 呢個, SEND 去宿舍, 可以ONLINE 改日子:  https://www.testingforall.org/

希望入境順利

Jennie 發表於 21-9-24 11:56
今朝改O左27/9 飛, booked 28/9 COVID TEST (0740) @heathrow T3. 而家未訂車.
之前有人BOOK 呢個, SEND 去 ...

祝一切順利

回覆 三國1 的帖子

如果今日都無通知, 都係建議你下星期約14:00 上去問, 我女問O左2日. 佢地今次好helpful

三國1 發表於 21-9-24 00:11
我知呀!但我驚現在book 了,改唔到。其實要上機前幾多日要book

其實要睇佢有冇位,我係提早一個星期book, 我相信有機制booking可以改期.