用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖約瑟vs陳瑞祺
go

聖約瑟vs陳瑞祺 [複製鏈接]

自二陳瑞褀收咗,但最近見話聖約瑟banding升咗,本身住觀塘,睇下好唔好叩聖約瑟
   3    0    0    0

joe12211981 發表於 21-4-14 20:37
自二陳瑞褀收咗,但最近見話聖約瑟banding升咗,本身住觀塘,睇下好唔好叩聖約瑟
...

SJAC 2020年33222據報道為51%
33222同陳瑞祺應該差不多
英文/數學仍需努力

https://www.tutorcircle.hk/blog/18954/【聖若瑟英文中學】排名急升2級!未來有望升至band-1/

聖若瑟英文中學的學生近年在公開試考得不錯的成績,在2020年的文憑試中,51%學生考獲本地大學學士課程最低入學要求,即「33222」的成績,高出全港日校平均約9%。當中43.2%學生獲本地學士課程取錄。在四個主修科成績當中,數學科成績為最出色,合格率約91%,比全港日校平均比率高11%。

在英文科成績考取第5級或以上的學生比率為7%,低出全港日校平均約3%。

...

既然响你心目中"聖約瑟"升咗Band,最緊要你是否有信心認為孩子既適合又啱Band或低Band過她搏叩門成功,若是,無嘢好考慮,為何不去馬"叩門"呢?!

回覆樓主:

陳瑞琪 全英中
聖若瑟 只有兩班英文班,有錯請更正!

菲力cat 發表於 21-4-14 22:08
陳瑞琪 全英中
聖若瑟 只有兩班英文班,有錯請更正!

我都記得好似係,所以我唔太明為何放棄"陳瑞祺",話晒都係全英中,真的咁差嗎?!不過,升中的始終係樓主的孩子不是我哋嘛!樓主覺得Banding升咗值得就是了嘛!

...

陳瑞祺較好,是B2A英中。

陳瑞祺英中,體育都不錯。我選陳瑞祺

回覆樓主:

聖若瑟簡介會潘校長介紹學校科目語言
‹ 上一主題|下一主題