用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UK Covid Test Kits
go

[英國] UK Covid Test Kits

個女17歳,請問book 英國的COVID test kit 究竟填佢是adult 定child? 英國會否過了16歳當成人? 類似情況而囝囝囡囡已回英國的請分享一下。謝謝!

helloba 發表於 21-4-14 12:35
個女17歳,請問book 英國的COVID test kit 究竟填佢是adult 定child? 英國會否過了16歳當成人? 類似情況而 ...

類似情況,我自己search過某英國政府網站,提到18歲時是從child 轉到了成年人,於是我填了child. 已入境,已測試,冇問題出現。請參考

okmk 發表於 21-4-14 15:18
類似情況,我自己search過某英國政府網站,提到18歲時是從child 轉到了成年人,於是我填了child. 已入境, ...

真係多謝晒你的回覆。

helloba 發表於 21-4-14 15:24
真係多謝晒你的回覆。

不客氣,祝小朋友開開心心出發,順順利利到達,暑假又如期如願,輕輕鬆鬆回來

okmk 發表於 21-4-14 15:29
不客氣,祝小朋友開開心心出發,順順利利到達,暑假又如期如願,輕輕鬆鬆回來
...

謝謝,承你貴言。

醒目開學勳章

helloba 發表於 21-4-14 12:35
個女17歳,請問book 英國的COVID test kit 究竟填佢是adult 定child? 英國會否過了16歳當成人? 類似情況而 ...
請問有無邊間嘅covid test kit推介呢?

回覆 traeh 的帖子

都係看價錢, 政府列表上細看有重覆的Laboratory partner with (供應)不同公司

traeh 發表於 21-4-27 14:26
請問有無邊間嘅covid test kit推介呢?

Sorry 好耐冇入來,遲咗答你。我登入學校俾我條link, 好似是英國政府部門的網頁,不用揀supplier 的。總之填名、地址、何時到英國等資料,然後俾錢就攪掂。

helloba 發表於 21-5-4 19:13
Sorry 好耐冇入來,遲咗答你。我登入學校俾我條link, 好似是英國政府部門的網頁,不用揀supplier 的。總之 ...

我再睇番條link, 不是英國政府部門的網頁(我朦查查)。學校俾我條link 應該是叫CTM North 的supplier.