用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 五月終於有飛機返香港
樓主: llmom
go

[英國] 五月終於有飛機返香港  

kkluk 發表於 21-5-7 15:40
美國、法國反而可以14日!!

美國日日新增過萬,反而不算甚高組別,真係吾明正苦用咩介定   

chriwily 發表於 21-5-7 15:45
美國日日新增過萬,反而不算甚高組別,真係吾明正苦用咩介定   
...
因為變種太強

kkluk 發表於 21-5-7 15:40
美國、法國反而可以14日!!

因為變種係英國

唔少印度人去左美國避難,點會無變種,只係美國唔特別去驗
宜家英國係A2..唔知有無機會6月落去B組...我等緊CX開傍晚機改機票,所以我未book酒店。

wloi 發表於 21-5-7 15:57
宜家英國係A2..唔知有無機會6月落去B組...我等緊 ...
我都覺得美國唔驗或者驗左唔講啫⋯⋯

joymama 發表於 21-5-3 17:51
上「同心抗疫」網

Thank you!

chriwily 發表於 21-5-7 15:34
A2組別就算打完二針都吾可以縮短檢疫期

失望 .....(emoji)我個女就係已經打完兩針....

AnnLok 發表於 21-5-7 16:57
失望 .....(emoji)我個女就係已經打完兩針....

我個仔6月頭打第二針,回程機票係28/6,諗住打完14日後上機,返到來檢疫14日就OK,唉!

wloi 發表於 21-5-7 15:57
宜家英國係A2..唔知有無機會6月落去B組...我等緊 ...
你又岩,美國可能無特別去驗,只掛住打針我都希望英國轉B區,雖然未夠年齡打針,不過都代表英國疫情轉好.

cfs 發表於 21-5-7 15:51
因為變種係英國

但英國每日只得一二千宗,政府係咪要求佢地清零?

TVb08 發表於 21-5-7 15:06
https://www.coronavirus.gov.hk/chi/high-risk-places.html

A2 組指明地區
是否已即日解决從英國禁飛限制?

幸福花海 發表於 21-5-7 17:39
但英國每日只得一二千宗,政府係咪要求佢地清零?
咁又唔駛清0既,都無咩機會清到,應該唔係變種已經好啲唯有忍耐,可以入香港已經足夠

Covid: Concern increases over India variant in UKhttps://www.bbc.com/news/health-57016110

bigi037 發表於 21-5-7 17:51
Covid: Concern increases over India variant in UKhttps://www.bbc.com/news/health-57016110
唔少有錢印度人,搭包機衝左去英國...所以我都擔心英國會上返A1...我d女就照戴口罩,不過街上已少左人戴口罩..
宜家都未到30歲以下的一般人打針

485樓既資訊已經唔同晒喇,國泰同維珍既航班又有更改.

倫敦-香港

國泰開5月8, 12, 14, 18, 22 至25, 28至31

英航開5月9, 14, 16, 21, 23, 28, 30

維珍5月17日後日日有schedule,不過唔會日日都飛,因為香港去倫敦飛緊星期2,5,日,所以等佢郁定先訂會安全啲.

如果趕住返香港,可以坐轉機, Swiss Air, Qatar airways, KLM都有飛緊.

醒目開學勳章

cfs 發表於 21-5-7 22:39
485樓既資訊已經唔同晒喇,國泰同維珍既航班又有更改.

倫敦-香港

如果6月出左航班班次, 麻煩你分享一下!  

3b 發表於 21-5-8 09:56

好呀我每日都會八卦幾次...有返工既日子!

請問CX 5月12日返香港既JM, 你哋book 咗邊個COVID-19既test? 想喺Heathrow Airport book RT-LAMP test就唔肯定港府承唔承認!

cfs 發表於 21-5-8 09:57
好呀我每日都會八卦幾次...有返工既日子!

你對好多關於英國消息都好 update!等你分亨……

3b 發表於 21-5-8 09:56
暫時國泰倫敦-香港6月份開..1,4,5,6,7,8,11,12,13,14,15,18,19,20,21,22,25,26,27,28,29.