用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 五月終於有飛機返香港
樓主: llmom
go

[英國] 五月終於有飛機返香港  

TTEE1819 發表於 21-5-7 08:13
哇,兩次回港,兩次都住酒店隔離,好重皮。我們做家長的負擔真係大左好多呀,陰公!
...

係呀,好重皮。舊年可以家居隔離或酒店,我地覺得住酒店比較穩妥。無辦法,做哂所有野肯定無事再返屋企/融入社區比較好。

YuYuMother 發表於 21-5-7 08:43
係呀,好重皮。舊年可以家居隔離或酒店,我地覺得住酒店比較穩妥。無辦法,做哂所有野肯定無事再返屋企/融 ...
係呀! 舊年同今年 book 酒店房, 我仲要係兩個.... 肉都赤埋...
之前幫細仔訂咗荃灣帝盛, 每晚$570...
啱啱幫阿哥訂同一酒店, 要$700/晚...
(原本想訂貝爾特同富豪東方, 無晒房)

啱啱打去土瓜灣 i-club, 話暫時唔接待英國返黎嘅住客...

buklaylay 發表於 21-5-7 09:02
係呀! 舊年同今年 book 酒店房, 我仲要係兩個.... 肉都赤埋...
之前幫細仔訂咗荃灣帝盛, 每晚$57 ...

這裡都好多家長有兩條化骨龍,大家都明白疫情下好多特別安排,洗多左好多錢,唉,無辦法。最緊要孩子健康又安全回港就好了。

倫敦-香港

國泰開5月8, 12, 14至18, 21 至25, 28至31

英航開5月9, 14, 16, 21, 23, 28, 30

維珍5月20日後日日有schedule,不過唔會日日都飛,因為香港去倫敦飛緊星期2,5,日,所以等佢郁定先訂會安全啲.

如果趕住返香港,可以坐轉機, Swiss Air, Qatar airways, KLM都有飛緊.

3b    發表於 21-5-7 14:39
poonseelai    發表於 21-5-7 09:42

cfs 發表於 21-5-7 09:20
倫敦-香港

國泰開5月8, 12, 14至18, 21 至25, 28至31

謝謝你的資訊

buklaylay 發表於 21-5-7 09:10
啱啱打去土瓜灣 i-club, 話暫時唔接待英國返黎嘅住客...

之前灣仔有間都唔收呀,話要入住指定那間,我訂另一間

小朋友唔怕煩少少可以比個750 ML 燜燒壺佢, 加熱水自已可以焗到飯、粥、通粉、銀絲米粉。

buklaylay 發表於 21-5-7 09:02
之前幫細仔訂咗荃灣帝盛, 每晚$57 ...

淨系用一間房仔都要甘貴,比起staycationD真系差天共地,連住21日仲要貴甘多。

YuYuMother 發表於 21-5-7 06:33
唔使客氣。

我地睇哂成個list,覺得Penta同旺角帝盛比較好,價錢合理。
請問旺角帝盛嘅房乾淨嗎?

kinder17 發表於 21-5-7 10:26
小朋友唔怕煩少少可以比個750 ML 燜燒壺佢, 加熱水自已可以焗到飯、粥、通粉、銀絲米粉。 ...

我嗰個一定日日foodpanda 算!

TVb08 發表於 21-5-7 11:35

我朋友兩夫婦在一月住過,佢地話唔錯,好乾淨,但房就細左少少。

TVb08    發表於 21-5-7 12:03

我打算幫我女訂家附近個間酒店,價錢貴不過樣樣好評,我行過去就得。不過佢stay完21日的價錢,就係以前一家4口去旅行的費用。

呀女話ok的。

舊年可以選擇剩房價唔要三餐,唔清楚膳食。我朋友女有叫三餐,但話唔好食,最後要叫外賣。

TVb08    發表於 21-5-7 12:03

12月時我有入房睇過(comfort room) 除左細,清潔都唔錯,設計都係新款,感覺舒服,服務都很好.一個人住足夠既.

wloi 發表於 21-5-7 11:39
我打算幫我女訂家附近個間酒店,價錢貴不過樣樣好評,我行過去就得。不過佢stay完21日的價錢,就係以前一家 ...
旅行費比晒黎做檢測費,隔離酒店開支.有糧出都唔係問題,問題係放埋無薪假.

好得意喎第三輪酒店到19/6
準備六月中返黎
打去酒店問, 答我佢地到七月尾都會係政府認可隔離酒店
反正可以取消, 照BOOK左先

請問呢....如果帶個電磁小爐, 响房打邊爐, 會唔會驚動到個煙霧器

cfs 發表於 21-5-7 12:24
12月時我有入房睇過(comfort room) 除左細,清潔都唔錯,設計都係新款,感覺舒服,服務都很好.一個人住足夠既. ...
我仔13歲,好似係得依間可以自己住,所以一定要乾淨.

點解英航電話永遠都係話繁忙就cut你線,連等既機會都冇,想知如果佢哋取消或更改航班會幾耐之前通知,因我訂的酒店只有在入住之前21日可免費取消或更改(如果有房的話),少於21日會收50%,都唔知駛唔駛搵定另一間作後備,真係煩死人

回覆 andreach 的帖子

請問如果英航取消航班,是否不可自行網上再改機票日期? 一定要經職員架? 咁都幾麻煩,電話又打唔通。