用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 五月終於有飛機返香港
樓主: llmom
go

[英國] 五月終於有飛機返香港  

3b 發表於 21-4-21 14:56
香港:
Dorsett Wanchai (Premier room)
LKF九如坊

tks a lot

yuyueng 發表於 21-4-21 14:55
上次家居困14日都唔易涯,28日唔單止錢既問題,仲有酒店唔容易Book,困足一個月真系號難頂,同埋要做簽證 ...

簽證係咪可以在英國做?

elysemama 發表於 21-4-21 15:08
簽證係咪可以在英國做?

得我仔16歲自己一個佢邊識做,已經一年無返香港架啦,訂左機票625返,唔返香港無地方去。

cfs 發表於 21-4-19 16:44
由四月二十日零時零分起禁止

好彩!否則一個累全球,其實印度爆得甘勁,上星期就應該好禁啦。

yuyueng 發表於 21-4-21 15:22
得我仔16歲自己一個佢邊識做,已經一年無返香港架啦,訂左機票6月25返,唔返香港無地方去。
...

現在只祈望隔離日子唔好延長,大家能照計劃回港放暑假就最好了

yuyueng 發表於 21-4-21 15:26
好彩!否則一個累全球,其實印度爆得甘勁,上星期就應該好禁啦。

望今晚到果批英國回港人冇確診啦

elysemama 發表於 21-4-21 15:30
...

係啦,21月已經好長,28好難頂,14岩岩好又輕鬆當係休息下,不過都明白某啲人第19日先驗出來,疫情幾時先完,真係要全世界打哂針先,香港人少但打針的很少

elysemama 發表於 21-4-21 15:30
...

但願如此。

cfs 發表於 21-4-21 15:37
望今晚到果批英國回港人冇確診啦
請問檢疫期間確診計唔計落溶斷機制?

LKF九如坊 - planning to book this hotel

cherubic 發表於 21-4-21 16:54
LKF九如坊 - planning to book this hotel
Have you stayed there before?  

poonseelai 發表於 21-4-21 17:30
Have you stayed there before?
未有住過,我見地點好,近我可以多送飯

醒目開學勳章

MrsFung 發表於 21-4-21 16:01

應該計

MrsFung 發表於 21-4-21 16:01

https://www.info.gov.hk/gia/general/202104/18/P2021041800807.htm

政府在四月十四日開始實施經收緊的個別航班「熔斷機制」,並同時實施新設並行的地區性航班「熔斷機制」。在地區性航班「熔斷機制」下,從同一地區抵港的所有民航客機,不論任何航空公司,如在七天內共有五名或以上乘客經「抵港檢測」確診並帶有N501Y變種病毒株,政府將引用第599H章禁止所有從該地區來港的民航客機着陸香港14天,同時亦會將相關地區列為第599H章下的極高風險地區,禁止曾逗留於該地區超過兩小時的人士登上任何來港的民航客機,為期14天,以避免相關地區人士經轉機到港。

cherubic 發表於 21-4-21 20:55
未有住過,我見地點好,近我可以多送飯

它都係近我公司,見評論好似麻麻,有D擔心

poonseelai 發表於 21-4-21 22:05
它都係近我公司,見評論好似麻麻,有D擔心
just discussed with my son, he prefers cheaper option.  So I just booked Best Western Plus, HK$16,720

cherubic 發表於 21-4-21 22:39
just discussed with my son, he prefers cheaper option.  So I just booked Best Western Plus, HK$16,72 ...
平D既都好貴下⋯⋯

yuyueng 發表於 21-4-21 23:07
平D既都好貴下⋯⋯
Because I chose a bigger room - 23m2.  

回覆樓主:

政府要檢疫酒店包三餐,所以變相貴了,又無選擇!

cfs 發表於 21-4-14 17:03
其中一間Indigo,另一間唔記得左.而家只至到6月19日,下一輪希望會多啲酒店又肯收 ...

我應該會訂Indigo, 因為房間大一點。有冇家長知道這間ok嗎?